Bivši radnici "Košute" zovu tužioca i policiju da se pozabave tim preduzećem

"Na naše pitanje gdje su bivši radnici kad se bude prodala "Košuta" od stečajnog upravnika Zdravka Cicmila dobili smo odgovor da ""Košute" nema""
104 pregleda 3 komentar(a)
Košuta radnici, Foto: Danijela Lasica
Košuta radnici, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 17.04.2014. 08:02h

Desetak bivših radnika Industrije modne obuće “Košuta” pozvali su javnog tužioca i inspektore za privredni kriminal “da se pozabave time kako je i čijom odlukom i na osnovu čega je Uprava za nekretnine, područna jedinica Cetinje, preinačila naziv IMO “Košuta”, koja je pod tim imenom radila 51 godinu u “Montenegro modern shoes” i na taj način raspisala javni oglas za prodaju imovine ove fabrike.

Predstavnici radnika okupili su se juče ispred svoje nekadašnje firme.

"Na naše pitanje gdje su bivši radnici kad se bude prodala "Košuta" od stečajnog upravnika Zdravka Cicmila dobili smo odgovor da ""Košute" nema", što pokazuje i list nepokretnosti koji glasi na MMS, te da on ne zna i ne interesuje ga, kako i sa kojim motivom je promijenjen naziv IMO "Košuta" u MMS", kazao je Veselin Vujović.

On kaže da im je Cicmil rekao da će pare od imovine (200.000 eura) podijeliti Fond za razvoj, g. Brajković, vlasnik MMS-a i 10 bivših radnika.

"Da bi nas omalovažili i bivšu fabriku učinili još bezvrijednijom, Cicmil je odobrio da se ovdje u jednom dijelu otvori azil kerova", rekao je Vujović, dodajući da im je dodatan problem što su izgubili svaki kontakt sa svojim pravnim zastupnikom Blagotom Mitrićem.

"Njegovi telefoni više nijesu u funkciji, a on nam je na ovom mjestu garantovao pozitivan sudski ishod, pa makar išli do Strazbura. Tada je on dobio novac od nas, i ne samo od nas. Mi smo još i dobro prošli jer smo dali po pet eura, a bivši radnici "Oboda" su u dva navrata dali po 45 eura, pa ništa", tvrdi Vujović.

Bonus video: