Luka Kotor: Moguće da Radulović nije upućen i informisan

"Pokušaji da se posao „Luke Kotor“ prevede u privatnoj formi na novu lokaciju Risanskog zaliva, očigledno nisu dali željene rezultate"
0 komentar(a)
Kotor, Foto: Shutterstock
Kotor, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.04.2014. 11:19h

Iz AD Luka Kotor danas su reagovali povodom izjava predsjednika CTU Žarka Radulovića, koji je rekao da „Luka Kotor“ A.D. ima stav da nije veliki gubitak odlazak kruzera „Royal Caribbean" iz kotorske luke koja je odustala od uplovljenja zbog činjenice da menadžment „Luke Kotor“ nije ništa uradio na obezbjeđenju pristajanja brodova, odnosno vezivanja uz rivu i postavljanje pilona, što je bio uslov saradnje.

Iz ove kompanije kažu da je moguće da Radulović nije upućen i informisan da su upravo pojedinci čije su turističke agencije članovi udruženja koje on predstavlja, poslednjih osam mjeseci pokušavale da privredne djelatnosti kojim se „Luka Kotor“ A.D. bavi, pojedinačno i u saradnji sa drugim privrednim subjektima, preusmjeri na dio Bokokotorskog zaliva u kome je nemoguće obavljanje takve djelatnosti.

"Upravo dezavuisanje profesionalne javnosti koja se bavi pružanjem usluga u pomorstvu i turizmu od strane pojedinih pripadnika asocijacije koje on predstavlja je izazvalo negativno reagovanje kompanije Royal Caribbean i najave otkazivanja dolazaka u Crnu Goru.

Insistiranje na iznalaženju rješenja i lokacije za sidrenje kruzera ove kompanije, koje bi izuzelo „Luka Kotor“ A.D. iz daljeg poslovnog odnosa sa RCCl-om, je mogući motiv ovakvih izjava predstavnika CTU-a.

Dakle, pokušaji da se posao „Luke Kotor“ prevede u privatnoj formi na novu lokaciju Risanskog zaliva, očigledno nisu dali željene rezultate. Upravo profesionalnost i sagledavanje svih aspekata ponuđenog modela za luku Risan od strane Lučke kapetanije, Lučke Uprave i resornog Ministarstva saobraćaja i pomorstva, rezultiralo je zvaničnim odbijanjem mogućnosti za valorizaciju ove ideje", kaže se u reagovanju.

Dalje se navodi da su predstavnici „Luka Kotor“ A.D. u direktnim kontaktima sa Royal Caribbean-om iznašli tehničko rješenje problema i predstavili ga ovoj značajnoj kompaniji na crnogorskom kruzing tržištu, koja je prihvatila predloženi model priveza svojih brodova u dijelu Bokokotorskog zaliva koji je ustupljen na korišćenje „Luka Kotor“ A.D.

"Takvo tehničko rješenje će omogućiti kvalitetan servis i uvećanje broja dolazaka ne samo brodva RCCL-a već i drugih kompanija u Crnu Goru. Dakle, RCCL nije otkazao svoje dolaske, već naprotiv iskazao podršku predloženom modelu, koji je i zvanično podržan od strane Ministarstva saobraćaj i pomorstva.

Ovim putem „Luka Kotor“ A.D. Kotor želi da istakne da će se u buduće obraćati javnosti i iznositi činjenice kao odgovor na sve veći i učestaliji pritisak i špekulacije vezane za poslovnje naše kompanije. Pozivamo Radulovića, kao istaknutog i deklarisanog zaštitnika interesa Kotora i Crne Gore, da se o aktivnostima i radu naše kompanije može informisati u direktoj komunikaciji sa „Lukom Kotor“, jer su naša vrata širom otvorena za sve inicijative i podršku turističkoj privredi Crne Gore koje on kroz svoju funkciju u CTU zastupa- zaključuje se u saopštenju".

Bonus video: