Deripaska pisao Đukanoviću: Traži povratak u KAP, prijeti Rusijom

Deripaska je pismo, u koje su “Vijesti” imale uvid, proslijedio i ruskim ministrima inostranih poslova Sergeju Lavrovu i za vanredne situacije Vladimiru Pučkovu
107 pregleda 0 komentar(a)
Oleg Deripaska, Foto: Arhiva "Vijesti"
Oleg Deripaska, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.04.2014. 06:52h

Ruski milijarder Oleg Deripaska poslao je u petak pismo premijeru Milu Đukanoviću od kojeg je zatražio da se odmah obustavi proces prodaje imovine Kombinata aluminijuma i da se sadašnji tročlani odbor povjerilaca zamjeni petočlanim, čime bi njegove firme imale većinu.

Zahtijeva i da Vlada obezbijedi da se u stečajnom postupku za KAP poštuju međunarodni standardi i domaći zakoni, kao i da se raskine saradnja sa državnim Montenegro bonusom, koji upravlja kompanijom, i da se najvećim povjeriocima “omogući pristup operativnim aktivnostima u KAP”.

Deripaska je pismo, u koje su “Vijesti” imale uvid, proslijedio i ruskim ministrima inostranih poslova Sergeju Lavrovu i za vanredne situacije Vladimiru Pučkovu. “Ukoliko se nastavi Vladino neprijateljstvo prema stranim investitorima moglo bi nepovoljno uticati na odnose između Rusije i Crne Gore i Crne Gore i Evropske unije”, naveo je Deripaska.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: