Gvozdenović u Bakuu: Portonovi je impuls ostalim investicijama

„Pored toga, po ocjeni sagovornika, dodatni kvalitet razvoju investicija u Crnoj Gori moglo bi da pruži povezivanje projekata na jugu i sjeveru države"
2 komentar(a)
Branimir Gvozdenović, Foto: Luka Zeković
Branimir Gvozdenović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.04.2014. 13:20h

Projekat Portonovi u Kumboru unio je dodatnu energiju i dao pozitivan impuls realizaciji ostalih investicija u Crnoj Gori, naročito u Bokokotorskom zalivu, ocijenili su ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović i predsjednik Azerbejdžana, Ilham Alijev.

Iz Ministarstva su saopštili da je tokom susreta Gvozdenovića i Alijeva u Bakuu ocijenjeno da je taj projekat, osim što ima benefite za crnogorsku ekonomiju, dodatno zbližio dva naroda.

„Pored toga, po ocjeni sagovornika, dodatni kvalitet razvoju investicija u Crnoj Gori moglo bi da pruži povezivanje projekata na jugu i sjeveru države, imajući u vidu potencijale sjevernog regiona“, naveli su iz Ministarstva.

Na sastanku je ocijenjeno da je potrebno dalje razvijati saradnju dvije zemlje, kroz investicije i dinamičniju razmjenu turista.

Aliev se sa Gvozdenovićem sastao na sajmu turizma u Bakuu, gdje se predstavlja crnogorska turistička ponuda.

Gvozdenović, koji predvodi crnogorsku delegaciju, govoriće danas na 57. sjednici Regionalne komisije za jugoistočnu Evropu Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UN).

Iz Ministarstva su kazali da će investicioni potencijali Crne Gore biti predstavljeni na investicionom forumu kome će prisustvovati renomirani investitori i biznismeni iz Azerbejdžana.

Bonus video: