Milić predložio da se Solani uključi struja i omogući plaćanje duga na rate

Dogovoreno je da poslanici dostave odboru svoje predloge kako bi se utvrdili jednistveni zaključci koje bi odbor uputio Skupštini na usvajanje
2 komentar(a)
Solana Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Solana Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 04.04.2014. 13:35h

Ulcinjskoj Solani hitno treba uključiti struju, dok bi dug od 20.000 eura platila na rate kad počene proizvodnje, stečajni upravnik da povuče odluku da radnici ne mogu da uđu u fabriki i da zajedno sa državom i opština Ulcinj definišu tehničko poslovnu saradnju da fabrika počne da radi.

To su predlozi lidera SNP-a Srđana Milić koje je danas iznio na Odboru za ekonomiju gdje je obavljeno na njegovu inicijativu kontrolno saslušanje ministara finansija i ekonomije Radoja Žugića i Vladimira Kavarića i stečajnog upravnika Ognjena Jovovića povodom situacije u toj fabrici.

Dogovoreno je da poslanici dostave odboru svoje predloge kako bi se utvrdili jednistveni zaključci koje bi odbor uputio Skupštini na usvajanje.

Predstavnci izvršne vlasti su saglasni da fabrika treba da radi i prpozvodi so, ali ministar Kavarić nije imao odgvor na pitanje šta bi Vlada trebala da radi da bi se pokrenula proizvodnja, jer smatra da se mora poštovati zakonska procedura, gdje je zbog stečaja za fabriku nadležan Privredni sud.

Žugićeva ideja je da se fabrika segmentira, odnosno, da se dio nje prevede u drugu namjenu iz kojeg bi se isplatila dugovanja radnicima i druga potraživanja, a da se taj posao obavi tako da se ne ugrozi proizvodnja fabrike.

"Solana je neporocjenjiva i ne smije biti nikakve segmentacije i preimenovanja prostora", istakao je Milić.

Bonus video: