Prihodi od poreza oko 1,4 miliona eura

Vlada je danas usvojila Analizu realizacije poreske politike za prošlu godinu čiji je cilj da se sagledaju efekti primjene poreske politike u prošloj godini
0 komentar(a)
novac, euro, Foto: Shutterstock
novac, euro, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.04.2014. 19:06h

Ukupni prihodi od poreza u prošloj godini bili su oko 1,4 miliona eura, i veći su u odnosu na prethodnu godinu za 9,4 odsto, saopštemno je nakon sjednice Vlade.

Vlada je danas usvojila Analizu realizacije poreske politike za prošlu godinu čiji je cilj, kako je saopšteno, da se sagledaju efekti primjene poreske politike u prošloj godini i njen uticaj na privredu i budžet.

Cilj je, kako se navodi, i da se sagleda stepen usklađenosti poreskih i carinskih propisa sa pravnom tekovinom Evropske unije i predlože odgovarajuće mjere za unaprjeđenje te politike u narednom periodu.

"Ukupni prihodi ostvareni su u iznosu od 1,38 miliona eura, i veći su u odnosu na prethodnu godinu za 9,4 odsto", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je poreska politika u prošloj godini bila usmjerena na dalje unaprjeđenje uslova poslovanja za razvoj preduzetništva, privlačenje investicija i otklanjanje administrativnih barijera i generisanje neophodnih prihoda za finansiranje javnih funkcija.

Bonus video: