Vukčević: Duguje se 77 zarada, očekujemo reakciju nadležnih

“Danas su jedino fabrički radnici bez perspektive. Nije ni čudo što siromašni ne razmišljaju o planovima, već problemima”
3 komentar(a)
Radoje Dakić, Foto: Boris Pejović
Radoje Dakić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.04.2014. 16:42h

Bivši radnici podgoričkog “Radoja Dakića” nezadovoljni su odnosom nadležnih, čiju reakciju očekuju s obzirom na to da su sa njihovim problemom upoznati i predstavnici Delegacije EU, kazao je predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca fabrike, Milan Vukčević.

“Sa našim problemom smo upoznali i predstavnike Delegacije EU i nadamo se da ćemo naredne sedmice imati sasatanak sa njima”, kazao je Vukčević agenciji Mina-business.

Bivši radnici “Radoja Dakića” smatraju da je su ugroženi javni interesi, jer država treba da plati 30 miliona eura glavnice i 20 miliona eura kamate zbog nepoštovanja prava na suđenje u zakonskom i razumnom roku.

“Duguje nam se 77 zarada, a zbog stvorene nesigurnosti ne možemo ništa da planiramo. Presuda se ne može sakriti, jer nije donijeta u ime premijera, već u ime naroda i zakona”, poručio je Vukčević.

On je dodao da su u vlasti privilegovani i srećni što imaju posao i primaju platu iz budžeta.

“Danas su jedino fabrički radnici bez perspektive. Nije ni čudo što siromašni ne razmišljaju o planovima, već problemima”, naveo je Vukčević.

Bivši radnici „Radoja Dakića“ od početka 2009. godine organizuju mirne proteste i traže hitno izvršenje sudskih presuda koje podrazumijevaju isplatu 37 miliona eura.

Radnicima je pravosnažnim sudskim presudama dodijeljeno zemljište vrijedno oko 40 miliona EUR koje ne mogu da prodaju.

Kompanije Zetagradnja i Čelebić su 27. oktobra 2011. godine odustale od kupovine zemljišta "Dakića", površine 221 hiljadu kvadratnih metara, za koje su nudili 35,4 miliona eura.

Konzorcijum šest crnogorskih firmi, kojeg su činili Voli, Bemax, Novi Volvox, Kroling, Normal Company i Master inženjering za zemljište je nudio 27 miliona eura.

Bonus video: