Sjutra Sajam sezonskih poslova u turizmu

"Prethodne dvije godine, od kad se realizuje ovaj projekat, na ovaj način je zaposleno i subvencionirano više od tri hiljade mladih"
1 komentar(a)
Ažurirano: 23.03.2014. 15:38h

Sajam sezonskog zapošljavanja u turizmu, Summer Job 2014, biće održan sjutra na Ekonomskom fakultetu u Podgorici.

Iz Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) saopšteno je da ta institucija već godinama podržava aktivnosti kao što je Sajam sezonskih poslova u turizmu koje mogu doprinijeti popularizaciji i većem zapošljavanju domaćih građana, posebno mladih.

Na svom štandu, Zavod će predstaviti aktivnosti koje će realizovati u cilju stvaranja ambijenta za što većim zapošljavanjem domaćih građana i pružanja podrške turističkoj privredi.

ZZZ će i ove godine realizovati projekat Zaposlimo naše na sezonskim poslovima koji subvencionira poslodavce sa 100 i 80 EUR ako zaposle mlade iz Crne Gore do 25 godina.

"Prethodne dvije godine, od kad se realizuje ovaj projekat, na ovaj način je zaposleno i subvencionirano više od tri hiljade mladih", navedeno je u saopštenju Zavoda.

Zavod, kako se dodaje, sprovodi različit set mjera, s jedne strane, priprema kadar za potrebe turističke privrede, promoviše značaj sezonskog zapošljavanja, motiviše nezaposlene i poslodavce, a sa druge strane subvencionira poslodavce da u većem broju zapošljavaju domaće radnike.

Predstavnici Zavoda će biti na štandu na Ekonomskom fakultetu od deset do 16 sati i biće na raspolaganju novinarima.

Sajam organizuju Studentski parlament Crne Gore, u saradnji sa Studentskom organizacijom Turist.

Planirano je da sajam bude održan u srijedu u Kotoru.

Cilj projekta je da studenti, kao i svi ostali zainteresovani za sezonsko zapošljavanje, dobiju priliku da se na neposredan način upoznaju sa mogućnostima sezonskog zapošljavanja u Crnoj Gori.

Na sajmu će biti predstavljeno više od 50 kompanija koje su zainteresovane za angažovanje radnika tokom sezone.

Prema procjeni organizatora sajma, oko 400 studenata moći će ovo ljeto posao naći zahvaljujući projektu Summer Job 2014.

Bonus video: