Bivši radnici “Radoja Dakića” traže razrješenje Sekulić

Dakićevci tvrde da je Sekulić u Skupštini dala odgovor "sa neistinitim sadržajem"
63 pregleda 3 komentar(a)
Dragica Sekulić, Foto: Luka Zeković
Dragica Sekulić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.08.2018. 16:28h

Bivši radnici “Radoja Dakića” uputili su Skupštini Crne Gore zahtjev za razrješenje ministarke ekonomije Dragice Sekulić, zbog, kako navode, davanja lažnih podataka, obmanjivanja javnog mnjenja i, između ostalog, nesavjesnog postupanja u vršenju službe.

NVO “Radoje Dakić” u zahtjevu navodi da je Sekulić odgovarajući na poslaničko pitanje kada će se konačno okončati višegodišnja agonija bivših dakićevaca, koji uprkos pravosnažnim presudama godinama ne mogu da namire potraživanja, dala odgovor “sa neistinitim sadržajem i obmanula parlament i javnost”.

U zahtjevu, koji je potpisao predsjednik NVO Milan Vukčević navodi se da nije tačno da je urađena procjena za površinu od 221.000 kvadrata zemljišta, kako je kazala ministaraka, kao ni to da su sva ročišta za prodaju imovine fabrike bila neuspješna, već su dva puta za zemljište date konkretne ponude. U vrijeme dostavljanja ponuda, kako se dodaje, glavni dug je iznosio 30 miliona eura pa se zatezna kamata obračunavala na taj iznos, a ne na 27 miliona, kako je rekla Sekulić.

Ističe se da je Sekulić nastupila kao propagandno odjeljenje Vlade i prekoračila granice ovlašćenja. Dakićevci više od deceniju čekaju isplatu 60 miliona eura.

Bonus video: