Prosječni februarski račun za struju smanjen na 37 eura

Iz EPCG su kazali i da je prosječan februarski račun osam odsto manji u odnosu na prosječan račun iz istog mjeseca prošle godine
4 komentar(a)
račun za struju, Foto: Boris Pejović
račun za struju, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.03.2014. 13:24h

Prosječan februarski račun za električnu energiju za domaćinstva, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 37 eura, što je 13 odsto manje u odnosu na januar, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

Iz EPCG su kazali i da je prosječan februarski račun osam odsto manji u odnosu na prosječan račun iz istog mjeseca prošle godine.

"Domaćinstva su u februaru ove godine potrošila 103,62 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je za 16 miliona kWh manje u odnosu na potrošnju u januaru", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu komppanije.

Domaćinstva u Mojkovcu bilježe najnižu prosječnu potrošnju od oko 22 eura, dok je najveća potrošnja u februaru očitana u Kotoru gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 47 eura.

Iz EPCG su saopštili da će oko četiri odsto potrošača iz kategorije domaćinstva, koji su trošili znatno više od prosjeka, odnosno preko hiljadu kWh, dobiti račune u iznosu od preko 100 eura.

Iz kompanije su pozvali sve potrošače koji su uključeni u akciju Podijelimo teret da svoje obaveze izmire do kraja tekućeg mjeseca, kako bi protokol ostao na snazi.

Bonus video: