Dakićevci se opet žalili Delegaciji EU

Dug dakićevcima dostigao oko 50 miliona sa kamatama...
1 komentar(a)
novac, euro, Foto: Shutterstock
novac, euro, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.03.2014. 18:31h

Bivši radnici, a sada povjerioci “Radoja Dakića” koji devet godina potražuju prema sudskim presudama zaostalih 77 mjesečnih zarada sa kamatama, protestovali su juče isred Vlade i sjedišta Delegacije EU, gdje su razgovarali sa Albertom Kamaratom.

„Neizvršavanje pravosnažne sudske presude od prije devet godina direktni je atak na vladavinu prava, a povreda građanskih i radnih prava se tiče velikog broja ljudi, odnosno 1.800 povjerilaca i utiče na ukupno 10.000 građana Crne Gore“, izjavio je Milan Vukčević, predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca “Radoje Dakića” nakon razgovora sa Kamaratom.

Prema njegovim riječima, predstavnik EU je “sa žaljenjem konstatovao da od ranijeg sastanka do danas nije bilo napretka u rješavanju problema bivših radnika “Dakića”.

Bivši radnici „Radoja Dakića“ od početka 2009. godine organizuju proteste, a dug, prema sudskim presudama, dostigao je oko 50 miliona eura sa kamatama.

Potraživanja radnicima trebalo bi da se isplate nakon prodaje zemljišta procijenjenog na oko 81 milion eura.

Naredna sudska prodaja zakazana je u prvoj polovini maja. Potencijalni kupac bi zemljište nakon devet propalih prodaja mogao da kupi za polovinu njegove procijenjene vrijednosti.

Bonus video: