Sud ponovo odlučuje o Milićevom otkazu

“PKCG je postupila po pravosnažnoj sudskoj presudi i vratila Milića na posao”, saopšteno je “Vijestima” iz PKCG
1 komentar(a)
Ažurirano: 17.03.2014. 16:45h

Da li je Privredna komora (PKCG) vratila na posao Tomislava Milića i postupila po pravosnažnoj sudskoj presudi, kako oni tvrde, ili su je ignorisali, za šta ih on optužuju, znaće se u narednih nekoliko dana kada se očekuje ponovno izjašnjenje suda.

Milić je otpušten iz PKCG sredinom 2011. godine zato što je povrijedio radnu obavezu i dao netačne podatke kako bi poboljšao uslove za rješavanje stambenog pitanja i na taj način doveo u zabludu komisiju koja je rangirala zaposlene.

Otkazu je prethodio disiplinski posupak, ali je sud utvrdio da taj posao nije urađen na pravilan način i naložio da se Milić vrati na radno mjesto u skladu sa stručnom spremom.

“PKCG je postupila po pravosnažnoj sudskoj presudi i vratila Milića na posao”, saopšteno je “Vijestima” iz PKCG.

Međutim, Milić tvdi da nije na zakonit način vraćen na posao zbog čega se opet obratio sudu koji je rješenjem naložio da PKCG kao izvršni dužnik bude kažnjen sa 5.000 eura, a odgovorno lice u PKCG sa 500 eura ukoliko Milića ne vrate na posao u roku od osam dana.

“Rješenjem se određuje eventualna novčana kazna. S obzirom da PKCG nije u prekršaju imao komunikaciju sa sudom i vjerujemo da će biti utvrđeno činjenično stanje”, rečeno je iz PKCG.

Oni tvrde da se Milić, nakon odluke suda, u roku pojavio na posao ali je on sud obavijestio da mu poziv nije dostavljen na adresu, da je došao na posao ali da mu je ubrzo opet uručen novi otkaz. Razlog je taj što je Milić proglašen tehnološkim viškom.

Milić je kazao da je nakon manje od mjesec po povratku na posao bio radno neraspoređen, da nije bio u prostorijama gdje je sjedište PKCG već u, kako tvrdi, neuslovnijm prostorijama na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog sa još nekoliko kolega i da nije imao nijednu radnu obavezu.

“Kada su me vratili, navodno, za mene nije bilo mjesta po sistematizaciji, moje prethodno radno mjesto nije postojalo, a nijesu me mogli rasporediti na drugo”, kazao je Milić, koji je nakon otkaza dobio i otpremninu, a u skladu sa presudom izmirena mu je materijalna šteta zbog izgubljene zarade sa kamatom i namireni troškovi postupka. On je ranije bio angažovan na mjestu savjetnika u Sektoru za analize i istraživanja.

Bonus video: