Skupština Glavnog grada odlučuje o industrijskoj zoni KAP-a

Lokalnim urbanističkim planovima na teritoriji glavnog grada, do sada, bila je predviđena eksploatacija i vađenje ukrasnog kamena
1 komentar(a)
Ažurirano: 15.03.2014. 16:59h

O elaboratu koji je za potrebe lokalne samouprave u Glavnom gradu već pripremljen, a tiče se proglašenja teritorije Kombinata aluminijuma u stečaju industrijskom zonom, odlučivaće uskoro Skupština opštine Podgorice, nezvanično je rečeno “Vijestima” u izvorima bliskim stečajnoj upravi KAP-a.

Potencijalni kupci imovine KAP-a i proizvodnje aluminijuma te dijela bivših prerađivačkih kapaciteta Prerade, nikšićki Uniprom Veselina Pejovića i Ukrajinac Roman Denkovič, ponude su uslovili proglašenjem industrijske zone na zemljištu gdje se sada nalaze ove fabrike.

Lokalnim urbanističkim planovima na teritoriji glavnog grada, do sada, bila je predviđena eksploatacija i vađenje ukrasnog kamena.

U stečajnoj upravi KAP-a očekuju da će ovaj posao biti obavljen do formalnog zaključenja ugovora, odnosno uplate prvog dijela cijene za imovinu KAP-a u iznosu od 15 miliona i definisanja načina plaćanja sa povjeriocima vezano za preostalih 13 miliona. Uniprom je ponudio 28 miliona.

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša prije desetak dana postigao je načelan dogovor sa stečajnom upravom KAP-a o rješavanju dugogodišnjih imovinskih problema sa KAP-om vezano za dio imovine van ograde fabrike do magistrale. Po zaključenju sporazuma i neophodnoj parcelizaciji taj dio zemljišta površine oko 800 hiljada kvadrata najvjerovatnije će pripasti Opštini Podgorica.

Iz opozicionog SNP-a Mugošu su nedavno upozorili da na svoju ruku ne može rješavati dugogodišnje imovinske probleme sa KAP-om, već da konačnu riječ o svemu mora dati Skupština opštine Glavnog grada.

Bonus video: