Počela promocija vinarskih kuća

“Svi koji su se prijavili su došli, što je jako dobro. Imamo 80 vinarija iz Crne Gore i iz zemalja u okruženju..."
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2014. 15:40h

Četvrti Internacionalni salon vina "Monte vino", na kojoj će se predstaviti 80 vinarija iz zemlje i regiona, otvoren je u hotelu “Siti”.

Predsjednica Nacionalnog udruženja someliera Crne Gore (NUSCG) Danijela Radeč ocijenila je da su uspjeli da približe vina iz cijelog svijeta našim ljudima, ali i da omoguće zainteresovanim da probaju najkvalitetnija crnogorska.

"Smatramo da Crna Gora zaslužuje da ima jedan ovakav salon, jer smo i turistička i vinska destinacija", naglasila je Radeč.

Direktor vinarije “Budimir” Goran Mitrović zadovoljan je organizacijom, istakavši da je jedna ekipa iz njegove vinarije trenutno na salonu u Briselu.

"Mislite globalno, pijte lokalno", poručio je Mitrović.

Organizator manifestacije je NUSCG, a suorganizatori Turistička organizacije Podgorice (TOP), Nacionalno udruženje vinograda Crne Gore, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i hotel “Siti”. Ogranizaciju su pomogli i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore i Glavni grad Podgorica .

Salon vina će trajati još u subotu a organizatori najavljuju prezentaciju TO Podgorica, vinarija “Burić” i “Buk” i “Damjanić”

Galerija

Bonus video: