Pao tender od dva miliona: Komisija poništila posao EPCG

Elektroinvest je preko svog advokata Filipa Jovovića ukazao na bitne povrede Zakona o javnim nabavkama na ovom tenderu
0 komentar(a)
EPCG, Foto: Ivan Petrušić
EPCG, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 10.03.2014. 20:03h

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki usvojila je žalbu firme Elektroinvest i poništila tender Elektroprivrede za održavanje distributivne mreže. Ugovor je vrijedan 2,07 miliona eura, na bazi okvirnog sporazuma za period od 12 mjeseci.

Sporni tender EPCG koji je oglašen 26. decembra prošle godine odnosi se na radove iskopa, vađenja i podizanja stubova, presijecanja rastinja duž dalekovoda, istovaru i raznošenju različitog materijala, razvlačenju i polaganju kablova za potrebe održavanja infrastrukture EPCG.

Elektroinvest je preko svog advokata Filipa Jovovića ukazao na bitne povrede Zakona o javnim nabavkama na ovom tenderu, a Državna komisija je zaključila da su one mogle da dovedu do diskriminacije ponuđača ili ograničenja tržišne konkurencije.

EPCG je, naime, za Elektrodistribuciju Cetinje i Elektrodistribuciju Budva zaključio prethodno ugovore o građenju 11. decembra prošle godine sa konzorcijumom firmi Elektroinvest i Kroling Bijelo Polje, a radovi je trebalo da se izvode u roku od 12 mjeseci.

Ostalo je nejasno kako bi radove na objektima ove dvije elektrodistribucije izvodio ponuđač čija bi ponuda bila izabrana kao najpovoljnija na novom tenderu, zbog čega ga je i poništila komisija.

Bonus video: