Od aprila startuje "vazdušni most" sa Njemačkom

Lani su našu zemlju posjetila ukupno 34.722 turista iz Njemačke što predstavlja rast od 6.3% u odnosu na 2012
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.03.2014. 13:15h

Na najposjećenijoj berzi svjetske turističke industrije “ITB 2014” u Berlinu a koja traje do nedjelje, Turistička organizacija Tivat se predstavila zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, lokalnim turističkim organizacijama sa Crnogorskog primorja primorja i ugostiteljskom privredom.

“Na štandu NTO CG, Turistička organizacija Tivta je predstavila svoju ponudu za ljeto 2014.godine zajedno sa LTO Bara, Budve, Herceg Novog, Ulcinja, Cetinja, HG ”Budvanska Rivijera”, “Montenegro Stars Hotel Group”, hotel “The Queen of Montenegro”, kao i “Beppler and Jacobson”, turističkom agencijom “Globtour” i “Montenegro Airlinesom”, saopšteno je iz TOT-a uz napomenu da su posjetioci sajma pokazali veliko interesovanje za turističku ponudu Tivta za predstojeće ljeto tokom kojeg će grad dobiti i svoj prvi luksuzni hotel sa pet zvjezdica “Regent” u marini Porto Montenegro.

Njemačka je sa preko 60 miliona turista godišnje jedno od najznačajnijih emitivnih turističkih tržišta na svijetu, a Crna Gora se bori da ponovo, kao u godinama prije rata u bivšoj SFRJ, privuče što veći broj gostiju iz te države.

Lani su našu zemlju posjetila ukupno 34.722 turista iz Njemačke što predstavlja rast od 6.3% u odnosu na 2012. Njemci su prošle godine u Crnoj Gori ostvarili 190.827 noćenja, što je porast od 3.1% u odnosu na 2012.

“U cilju unaprijeđenja dostupnosti, nacionalna avio kompanija “Montenegro Airlines” će, pored redovne linije iz Frankfurta, tokom ove sezone, počev od 19. aprila uvesti i liniju iz Dizeldorfa. Nastavljena je saradnja i sa avio prevoznikom “Air Berlin” koji će realizovati čarter konekcije iz Minhena ka Tivtu jednom nedjeljno od 13. maja do 30. septembra", najavljeno je iz TO Tivat.

Pored ovih aviokompanija, za Tivat će i narednog ljeta iz Franfurta letjeti i čuveni njemački čarter i loukost prevoznik “Condor”.

Galerija

Bonus video: