Azerbejdžanci zadovoljni poslovnom klimom u Crnoj Gori

Za biznismene postoji poslovica - Bolje je jednom vidjeti nego deset puta čuti, rekao je ministar ekonomije i industrije Azerbejdžana, Shahin Mustafayev
88 pregleda 6 komentar(a)
Portonovi, Foto: Azmont
Portonovi, Foto: Azmont
Ažurirano: 05.03.2014. 14:04h

Vlada Crne Gore je blagovremeno stvorila sve povoljne uslove za investitore iz Azerbejdžana koji imaju interes za ulaganja u sektore energetike, nekretnina i poljoprivrede, ocijenjeno je na poslovnom forumu u Podgorici.

Ministar ekonomije i industrije Azerbejdžana, Shahin Mustafayev, rekao je na poslovnom forumu u Privrednoj komori (PKCG) da se 24. aprila navršava šest godina od uspostavljanja diplomatslkih odnosa između dvije država i da je u tom periodu učinjeno mnogo.

“U Crnoj Gori su zaista stvoreni svi povoljni uslovi za realizaciju poslovne aktivnosti. Za biznismene postoji poslovica - Bolje je jednom vidjeti nego deset puta čuti. Danas imamo divnu mogućnost da se ubijedimo u to da su u Crnoj Gori zaista stvoreni dobri uslovi za ulaganje i realizaciju investicija”, kazao je Mustafayev.

On je saopštio da su važni pravci saradnje u sektoru energetike, kao i da postoji nekoliko investicionih projekata za koje postoji dobra mogućnost saradnje, posebno u oblasti nekretnina i poljoprivrede.

Ministar ekonomije, Vladimir Kavarić, rekao je da je Crna Gora u toku posljednje decenije "uspješno položila temelje" tržišne ekonomije i ojačala demokratske institucije uz postepeni razvoj kapaciteta u javnoj upravi.

“Regulatornom reformom stvorili smo osnove za razvoj preduzetništva, otvaranje i razvoj malih i srednjih preduzeća, nove investicije i zapošljavanja u privatnom sektoru, sve u pravcu smanjivanja biznis barijera”, naveo je Kavarić.

Prema njegovim riječima, u privednom rastu i razvoju Crna Gora se u prethodnim godinama dominantno oslanjala na priliv stranih direktnih investicija.

“Očekivanja su da će Crna Gora od ove godine biti jedna od najbrže rastućih investicionih destinacija u ovom regionu”, naveo je Kavarić.

Bonus video: