SNP: Da se saslušaju Žugić i Kavarić u vezi sa Solanom "Bajo Sekulić"

Milić i poslanik SNP-a, Snežana Jonica prošle sedmice su u Skupštini razgovarali sa predstavnicima sindikalne organizacije Solane „Bajo Sekulić“
7 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Srđan Milić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.03.2014. 13:34h

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP), Srđan Milić podnio je inicijativu da se dnevni red sjednice Odbora za ekonomiju dopuni predlogom za kontrolno saslušanje ministara finansija i ekonomije, Radoja Žugića i Vladimira Kavarića u vezi sa Solanom "Bajo Sekulić".

Milić i poslanik SNP-a, Snežana Jonica prošle sedmice su u Skupštini razgovarali sa predstavnicima sindikalne organizacije Solane „Bajo Sekulić“.

Milić se, kako se dodaje, obavezao da od Privrednog suda, kao i od nadležnih državnih organa traži sve podatke koji se tiču imovine Solane u vrijeme uvođenja stečaja, načina otuđivanja imovine, trošenja novca dobijenog od prodaje imovine, kao i načina evidentiranja svih obaveza prema zaposlenima.

"Na osnovu sagledavanja kompletnog stanja tražila bi se rješenja za probleme sa kojima se suočavaju radnici Solane, ali i obezbijedila zaštita Solane kao značajnog resursa ulcinjske i crnogorske privrede", navodi se u saopštenju.

Milić je u zahtjevu za održavanje kontrolnog saslušanja odgovornih predstavnika Vlade zatražio da sjednici Odbora, koja je zakazana za ponedjeljak, prisustvuju i predstavnici sindikalne organizacije Solane.

Bonus video: