CEAC ima prigovor na odluku da se imovina KAP-a proda nikšićkom Unipromu

Advokatska kancelarija koja zastupa Ruse najavljuje akciju za 10 dana
63 pregleda 6 komentar(a)
oleg deripaska, Foto: Welt.de
oleg deripaska, Foto: Welt.de
Ažurirano: 02.03.2014. 07:51h

Kompanija CEAC ruskog oligarha Olega Deripaske ne miruje po pitanju Kombinata alumijuma u Podgorici.

Firma bogatog Rusa koja sa ruskom VTB bankom i En plus grupom potražuje oko 120 miliona eura od KAP-a u stečaju, priprema još jedan prigovor stečajnom sudiji Draganu Rakočeviću u narednih desetak dana.

CEAC je prethodno već jednim prigovorom tražio poništenje drugog tendera za prodaju imovine KAP-a, a u inostranim medijima nekoliko puta su publikovali svoja mišljenja da bi Crnu Goru trrebalo usporiti na putu integracija u Evropsku uniju, zbog nepoštovanja zakona

To je juče “Vijestima” nezvanično potvrđeno iz izvora bliskih beogradskoj advokatskoj kancelariji ko zastupa interese Deripskinih kompanija u stečajnom postupku za KAP.

Podsjetimo, CEAC je prethodno već jednim prigovorom tražio poništenje drugog tendera za prodaju imovine KAP-a, a u inostranim medijima nekoliko puta su publikovali svoja mišljenja da bi Crnu Goru trrebalo usporiti na putu integracija u Evropsku uniju, zbog nepoštovanja zakona.

“Moguće je da će biti podnijeta još jedna tužba”, naveo je isti izvor.

Stečajni upravnik donio je u petak veče odluku da proda KAP čemu je prethodio sastanak borda povjerilaca na kojem su se dva od tri člana izjasnili negativno o ponudi Uniproma. Bili su to predstavnici CEAC-a i Elektroprivrede Crne Gore.

CEAC je predstavljao advokat Marko Milanović, a EPCG finansijski direktor Flavio Bjanko i advokat A2A.

Odluku o prodaji imovine samo je podržala predstavnica države, odnosno, Ministarstva finansija Mirjana Milić.

Upravnik u narednih devet dana ima rok da napiše odluku koju je donio, i da je nakon toga dostavi povjeriocima i stečajnom sudiji. Odluka o prodaji biće pravosnažna ukoliko stečajni sudija odbije prigovore

Upravnik u narednih devet dana ima rok da napiše odluku koju je donio, i da je nakon toga dostavi povjeriocima i stečajnom sudiji. Odluka o prodaji biće pravosnažna ukoliko stečajni sudija odbije prigovore.

Da li će se odluka o prodaji KAP-a Unipromu naći pred Skupštinom Crne Gore, u skladu sa važečim Zakonom o zaštiti interesa države u rudarsko metalurškom sektoru, zavisi od odluke Ustavnog suda.

Ukoliko Ustavni sud poništi ovaj Zakon koji je usvojila opozicija uz podršku SDP-a, poslanici neće ni razmatrati prodaju imovine KAP-a.

U suprotnom, poslanici će dati konačnu riječ o prodaji imovine i budućnosti Kombinata.

Bonus video: