Partija udruženih penzionera: Žugić da vrati 58.000 otpremnine

Korać je napomenuo da većina ne plaća doprinose za PIO, na štetu zaposlenih i Fonda PIO
58 pregleda 0 komentar(a)
Radoje Žugić, Foto: Boris Pejović
Radoje Žugić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.03.2014. 20:28h

Članovi Partije udruženih penzionera i invalida, njih 3.974, zadužili su Predsjedništvo stranke da od ministra finansija i bivšeg direktora Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Radoja Žugića traže da penzionerima vrati otpremninu od 58.000 eura, koju je primio po osnovu članstva u bordu Lovćen osiguranja.

„Od Predsjedništva je traženo da se provjeri ima li još sličnih slučajeva, kao i gdje su sve penzioneri (Fond PIO) imali akcije, u kojim kompanijama i šta je sa tom imovinom“, saopštio je sekretar Partije udruženih penzionera i invalida Radisav Korać.

On je istakao da se penzioneri pitaju „ko su privilegovani pojedinci ili preduzeća” čija su poreska i carinska dugovanja na kraju prošle godine iznosila 330 eura.

„Ko su ti ljudi i na koji način su i koga zadužili da se tako ponašaju prema držvnim obavezama, dok se sa druge strane rupe u budžetu krpe raznim nametima iz sirotinjskih džepova“, dodao je Korać.

On je napomenuo da većina ne plaća doprinose za PIO, na štetu zaposlenih i Fonda PIO.

„Ovako rasipnički i neodgovoran odnos prema kasi Fonda PIO postaje krajnje zabrinjavajući. Nedostatak sredstava za isplate penzija u prošloj godini od oko 40 odsto koje se nadoknađuju iz budžeta, uglavnom pozajmicama uz kamate, govori da je stanje alarmantno, naglasio je Korać. M.M.

Bonus video: