Milan Perović sa funkcije direktora u Bord Prve banke

On je na toj funkciji zamijenio Milana Perovića, koji je od danas član Odbora direktora Prve banke
102 pregleda 0 komentar(a)
Prva banka, Foto: Arhiva Vijesti
Prva banka, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 28.02.2014. 20:38h

Dosadašnji član Odbora direktora Prve banke Milorad Pavlek izabran je danas, na sjednici Skupštine banke, na izvršnu funkciju te finansijske kompanije, dok je dosadašnji glavni izvršni direktor Milan Perović imenovan za člana Odbora direktora, zajedno sa Darkom Radunovićem, Nedom Ivović, Srđanom Kovačeviemć i Stefanom Pastorijem.

Iz Prve banke. je saopšteno da je Skupština banke usvojila izvještaje o realizaciji plana, preduzetim aktivnostima i rezultatima upravljanja stečenom aktivom i problematičnim plasmanima tokom 2013. godine, kao i o organizacionoj strukturi banke i komunikacionoj strategiji.

Perović je u Prvoj banci, koju kontroliše premijerov brat, biznismen Aco Đukanović, od decembra 2009. godine.

Od tada do jula 2011. godine zadržao se na poziciji predsjednika Odbora direktora banke. Potom je preuzeo funkciju glavnog izvršnog direktora, umjesto Predraga Drecuna.

Banka je prvu godinu od dolaska Perovića na mjesto glavnog izvršnog direktora 2011. završila negativnim finansijskim rezultatom, dok je posljednje dvije godine pozitivno poslovala.

Premijer Milo Đukanović je bio akcionar Prve banke. Kapital invest, kompanija predjednika Vlade, prodala je sredinom aprila prošle godine na Montenegroberzi 10.466 akcija Prve banke za ukupno oko 1,067 miliona eura.

Od ekonomske krize i finansijskih problema banku pokušavaju da prodaju, ali do sada to nijesu uspjeli. Navodno su opet aktuelni pregovari sa kraljevskom porodicom iz Abu Dabija Al Nahijan o kupoprodaji Prve banke.

Bonus video: