Spor zbog Prime: Do 2. aprila da se izjasne o vještačenju

Privredni sud je odgodio raspravu zbog potrebe da se stranke izjasne na dopunsko finansijsko vještačenje
164 pregleda 0 komentar(a)
Denis Mandić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Denis Mandić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.02.2014. 18:52h

Rasprava po tužbi biznismena Denisa Mandića protiv kompanije Provladeks, njegovog bivšeg poslovnog partnera Vladana Vujovića i Branka Perovića, zbog sumnjive prodaje kompanije Prima 2010. godine, odgođena je za 2. april.

Privredni sud je odgodio raspravu zbog potrebe da se stranke izjasne na dopunsko finansijsko vještačenje. Dopunsko vještačenje obavila je vještak Borka Boričić koju je sud, takođe, pozvao da se pojavi na sljedećem ročištu.

Ona je utvrdila da je kapital kompanije Prima, društva za upravljanje HLT fondom, iznosio 125.000 eura kada ju je Provladeks, zajednička firma Vujovića i Mandića, u julu 2010. prodala za 150.000 Branku Peroviću.

Advokat Denisa Mandića Goran Rodić insistirao je da se utvrdi ukupna vrijednost aktive i pasive Prime kao društva za upravljanje HLT fondom, ističući da je imovina ove kompanije i njena realna vrijednost u trenutku prodaje bila milionska. Punomoćnik Mandića sumnja da je Perović sa svega 5.000 eura došao u posjed kompanije koja je samo nekoliko mjeseci nakon kupoprodaje naplatila potraživanje od 700.000 eura.

Parnica je nastavljena nakon odluke Apelacionog suda da potvrdi zakonitost odluke Provladeksa da proda Primu. Vujović je dobio prvu bitku, a Privredni sud treba da ocijeni kupoprodajni ugovor između Provladeksa i Perovića.

Bonus video: