Hotel "Mediteran" na prodaju za 67 miliona eura

Hotelski kompleks izgrađen je na parceli od 16 hiljada kvadrata i na kompletnoj imovini upisana je hipoteka Hipo alpe adria banke
75 pregleda 9 komentar(a)
hotel Mediteran, Foto: Zoran Đurić
hotel Mediteran, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.02.2014. 07:53h

Stečajna uprava oglasila je prodaju luksuznog bečićkog hotela Mediteran za ukupno 67,6 miliona eura, kao dio imovine stečajnog dužnika Maestraltoursa budvanskog biznismena Blaža Dedića.

Privredni sud uveo je stečaj ovoj firmi u junu prošle godine, zbog višegodišnjeg milionskog duga koji je nagomilala zvanično Dedićeva kompanija.

Na firmu, čiji je račun bio punih pet godina u blokadi na ime duga od četiri milion eura, u katastarskoj evidenciiji upisan je hotel Mediteran sa ukupno 18.672 kvadrata korisne površine, sa velikim spa centrom, kongresnom dvoranom i restoranima.

Hotelski kompleks izgrađen je na parceli od 16 hiljada kvadrata i na kompletnoj imovini upisana je hipoteka Hipo alpe adria banke, na ime dva kredita od ukupno deset miliona eura, koje je Dedićeva firma uzela 2007.

Kako se navodi u oglasu, hotel sa zemljištem ponuđen je za 64,9 miliona eura, dok je proizvodno- tehnološka i ostala oprema ponuđena za 2,65 miliona eura.

Dedić je vlasnik i firme Maestral inženjering, koja se bavi izgradnjom stambenih i nestambenih zgrada, gdje on ima 99 odsto osnivačkog kapitala, a firma Maestraltours jedan odsto. I ova firma ima blokiran račun punih 1.900 dana na iznos od 6,7 miliona eura.

Dedić je u više navrata negirao navode specijalnog tužilaštva u Beogradu da je u Srbiji prao novac odbjeglog narkobosa Darka Šarića, kupujući upravo preko firme Maestraltours hotele i ostale nekretnine u Vojvodini.

Bonus video: