Raspisan konkurs za člana Odbora Regulatorne agencije za energetiku

Članovi Odbora ne mogu biti istovremeno poslanici i odbornici, odnosno izabrani, postavljeni i imenovani zaposleni u Vladi
1 komentar(a)
Regulatorna agencija za energetiku, Foto: Savo Prelević
Regulatorna agencija za energetiku, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.02.2014. 15:03h

Odbor Regulatorne agencije za energetiku (RAE) raspisao je konkurs za izbor - reizbor jednog člana tog tijela na mandatni period od pet godina.

Konkurs za izbor, odnosno reizbor člana Odbora Agencije raspisuje, kako se navodi u konkursu, RAE, a postupak sprovodi Vlada. Člana Odbora Agencije imenuje Skupština na predlog Vlade.

Kandidati za člana Odbora Agencije treba da ispunjavaju uslove predviđene Zakonom o energetici, odnosno da je državljanin Crne Gore i da ima visoku stručnu spremu – četvorogodišnje studije ili specijalističke studije iz oblasti tehničkih nauka, prava ili ekonomije.

Kandidat, kako se navodi u konkursu, treba da ima najmanje sedam godina radnog iskustva u struci.

Za člana Odbora Agencije ne može biti izabrana osoba koja je pravosnažno osuđena za krivično djelom zbog zloupotrebe službene dužnosti, korupcije, prevare ili drugo krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje funkcije na koju se bira.

Takođe se navodi da ne može biti izabrana osoba koja ima lični interes, preko bračnog druga ili neposredan porodični interes u energetskom subjektu kome Agencija izdaje licencu za obavljanje energetske djelatnosti, kao i u subjektu koji se bavi trgovinom električne energije.

Kandidat za člana Odbora je dužan da uz prijavu na konkurs dostavi sopstveno viđenje stanja i razvoja regulatornog procesa u energetskom sektoru Crne Gore.

U konkursu se podsjeća da članovi Odbora Agencije ne mogu biti istovremeno poslanici i odbornici, odnosno izabrani, postavljeni i imenovani zaposleni u Vladi.

Članovi Odbora Agencije, kao i članovi njihovih užih porodica ne smiju biti rukovodioci i imati materijalnog, finansijskog ili drugog interesa u subjektu u energetskom sektoru.

Konkurs je otvoren 30 dana od objavljivanja.

Bonus video: