Spremaju izvoz vode tankerima

Opcija preko Luke Bar bi obuhvatala tankere od po 80.000 tona, najavio je direktor RV Goran Jevrić
152 pregleda 2 komentar(a)
Goran Jevrić, Foto: Radomir Petrić
Goran Jevrić, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 11.08.2018. 18:31h

Direktor JP Regionalni vodovod Goran Jevrić saopštio je juče “Vijestima” da to državno preduzeće priprema tehničke uslove za izvoz vode preko Luke Bar.

On je rekao da se trenutno vrednuju tenderske ponude za izradu projekta novog cjevovoda na prostoru opštine Bar.

“Imaćemo tačne uslove koliko košta infrastruktura i koji su uslovi za izvoz vode. Tako ćemo kapacitete najznačajnijeg privrednog subjekta u Baru staviti u još veću iskorišćenost i poboljšati njihove poslovne performanse. Ova opcija bi obuhvatala tankere od po 80.000 tona, a već projektujemo i drugi cjevovod kod lokacije sa dubljim gazom, gdje bi bilo moguće prihvatiti tankera od po 300.000 tona”, kazao je „Vijestima“ Jevrić.

Nakon sastanka sa predsjednikom Opštine Dušanom Raičevićem i direktorom barskog vodovoda Zoranom Pajovićem, Jevrić je kazao da će biti riješeno vodosnabdijevanje onih djelova Bara koji sada nemaju dovoljno vode, posebno Čanj i Sutomore.

“Ako se dogovorimo, RV će se kod EBRD zadužiti 16 miliona eura da se riješe vodosnabdijevanje i otpadne vode u Dobroj Vodi i Velikom Pijesku”, kazao je Jevrić. On je napomenuo da uspješna realizacija planova RV i Opštine Bar može dovesti do toga da isporuka predviđenih 200 sekundnih litara vode iz RV „bude nedovoljna za potrebe Bara i barskog turizma“.

“Korišćenjem većeg kapaciteta vode iz RV, ona u Baru može da pojeftini. Voda iz RV je najjeftinija u Crnoj Gori, 37 centi za kubik, i kvalitetnija je od flaširane”, kazao je Jevrić.

Na pitanje „Vijesti“ da li će RV sarađivati bolje sa barskim vodovodom zato što ovo barsko preduzeće uskoro od SD-a preuzima DPS, Jevrić, koji je jedan od partijskih koordinatora DPS za Bar, kazao je da će to biti „samo dodatna obaveza i RV i meni kao direktoru lično da dosadašnju saradnju učinimo boljom i efikasnijom“.

Bonus video: