Franović: Apsolutno podržavam eksternu reviziju

"Izvršni menadžment, s obzirom na suprostavljena mišljenja u samom Revizorskom odboru Luka Bar AD, apsolutno podržava stav da se angažuje eksterna revizija za Izvještaj o poslovanju Luka Bar AD za prvih šest mjeseci 2018. To je i bila naša inicijativa već duži period, jer čvrsto i profesionalno odgovorno svi članovi izvršnog menadžmenta stoje iza dokumenata koje su potpisali"
83 pregleda 6 komentar(a)
Zarija Franović, Foto: Filip Roganović
Zarija Franović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 11.08.2018. 08:56h

Nakon saopštenja za javnost Odbora direktora AD Luka Bar, koji juče nije usvojio izvještaj o polugodišnjem radu i rezultatima poslovanja menadžmenta kojim rukovodi izvršni direktor Zarija Franović, te naložio vanrednu reviziju, o ovoj situaciji je svoj stav iznio i izvršni menadžment Luke.

Podsjećamo, Bord je juče naložio sekretaru AD Luka Bar da ubuduće sa njegove mejl adrese šalje sva saopštenja iz luke za medije. U saopštenju izvršnog menadžmenta koje je medijima proslijeđeno sa druge imejl adrese, navodi se da je izvršni menadžment dužan da predoči “izuzetno značajne činjenice, s obzirom na izraženo interesovanje medija i javnosti, ali i zapošljenih u kompaniji Luka Bar AD u skladu sa Statutom i Pravilnikom o informisanju kompanije”.

"Luka Bar AD je na današnji dan, 10. avgust 2018, na ime isplate razlike zarada radnicima i bivšim radnicima za period 2009-2016. isplatila ukupno 260 radnika. To je u neto iznosu 1,177.600 eura, odnosno u bruto iznosu 1,865.688 eura. Sa uplatom sredstava planiranom za ponedjeljak 13.avgust, u iznosu od 154.852 eura, biće ukupno isplaćeno radnicima 2,020.541 eura ili 54,21 posto ukupnih obaveza u bruto iznosu od predviđenih 3,726.794 eura. Navedena sredstva u iznosu od 2,020.541 euro isplaćena su u 2018. iz tekuće likvidnosti, odnosno sopstvenih sredstava bez prethodnog zaduženja, uz redovno izmirenje svih obaveza prema zapošljenima, dobavljačima i državi. Izričiti je stav izvršnog direktora da mora biti isplaćen svaki radnik, a da se likvidnost i stabilnost kompanije nijednog trenutka ne smije dovesti u pitanje", piše u saopštenju izvršnog menadžmenta.

Prema istim navodima, Odbor direktora je juče donio odluku o kreditnom zaduženju kako bi se nastavilo sa isplatama radnicima po pomenutom osnovu, "a informacije radi, izvršni direktor i izvršni menadžment su ovu inicijativu uputili Odboru još sedmog jula 2018".

"Izvršni menadžment, s obzirom na suprostavljena mišljenja u samom Revizorskom odboru Luka Bar AD, apsolutno podržava stav da se angažuje eksterna revizija za Izvještaj o poslovanju Luka Bar AD za prvih šest mjeseci 2018. To je i bila naša inicijativa već duži period, jer čvrsto i profesionalno odgovorno svi članovi izvršnog menadžmenta stoje iza dokumenata koje su potpisali", zaključuje se u ovom saopštenju.

Bonus video: