Radulović: Đukanovićev medijski istup je pakleni plan i velika obmana

Radulović smatra da je najavljena ekonomska politika "samo nastavak rasprodaje i retrogradne i kriminogene ekonomske politike koju je Đukanović sprovodio svih ovih 20 godina"
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.02.2014. 14:06h

"Đukanovićev medijski nastup je pokušaj velike obmane i u osnovi promocija paklenog plana trošenja poslednjih crnogorskih ekonomskih resursa i mogućnosti u cilju svog kratkoročnog opstanka i traženja saučesnika u njemu, ocijenio je član Predsjedništva Demokratskog fronta (DF) i potpredsjednik Skupštine Branko Radulović.

On smatra da je najavljena ekonomska politika u ovoj i sljedećih nekoliko godina i konkretna rješenja koja se nude za pojedine sektore ili privredne subjekte su "samo nastavak rasprodaje i retrogradne i kriminogene ekonomske politike koju je Đukanović sprovodio svih ovih dvadeset godina i koja će trošenjem poslednjih mogućnosti i resursa proizvesti trajno dužničko ropstvo, siromaštvo i kolonijalni društveni proizvod".

"Đukanović, da bi kratkoročno odložio neminovni ekonomski slom, pokušava "plitkim" investicijama i rasprodajom preostalih resursa da proizvede vještački veću tražnju, poveća poreski zahvat i dođe do određenih finansijskih sredstava i tako servisira prispjele obaveze, bilo da je u pitanju dug ili budžetski korisnici. Pitanje je što će biti za nekoliko godina kada ovakve investicije samo protutnje Crnom Gorom, kada nestane tražnja, kada prestane potreba i za fizičkim radnicima, kada dođu na naplatu stari i novi krediti i kada ne ostane više ništa na prodaju. Biće to kraj Crne Gore", smatra Radulović.

Kaže da graditi sada, u ovakvoj situaciji, na ovakav način i za ovoliko novca dio autoputa Bar - Boljare je "suludo".

"Pare od prodaje Telekoma, Žderić i mnogi žderići, TNT mreža i EU fondovi, obmane Mrkonjića i Lompara, zagrljaji Đukanovića, Kosorke i Cvetkovića na Smokovcu, su samo neke od obmana, gluposti i farsi ove vlasti oko posla stoljeća. Zahvaljujući njima danas ne znamo ni trasu autoputa, a da ne govorimo o komparativnim istraživanjima i analizama koje bi pokazale šta je korisnije za Crnu Goru kada je u pitanju izgradnja neophodne saobraćajne infrastrukture, kako koristiti EU fondove, kako da što više novca ostane u Crnoj Gori ili hitno formirati Crnogorski konzorcijum niskogradnje i Razvojne banke. Bez svega ovoga, krijući podatke koji govore da je ovakva gradnja suluda, Đukanović sa SDP ministrima parafira ugovor, zadužuje nas za novih 800 miliona eura i počinje da gradi slijepi krak koji nikome neće koristiti. A što smo mogli uraditi sa 800 miliona eura? Povezati svako selo u Crnoj Gori brzim saobraćajnicama, da najveći dio toga ostane u Crnoj Gori, a graditi autoput kada za to bude vakat i kada to bude pametna investicija", kaže Radulović.

Što se tiče TE "Pljevlja II", prema riječima Radulovića, to će za Đukanovića biti u funkciji "potkusurivanja interesa bratske Prve banke i italijanskih komunalaca a ne u funkciji interesa Crne Gore".

Radulović je rekao da Đukanovićevi komentari o angažovanosti i privilegijama opozicionih poslanika nijesu vrijedni pažnje

"Iz svega ovoga postavlja se pitanje - ko bi onda, a da ima i malo odgovornosti prema Crnoj Gori ostao u vlasti ili se pridružio Đukanoviću, bez obzira da li se osjeća kao Crnogorac, Srbin, Bošnjak, Albanac, Musliman ili Hrvat? Može li iko, ko ima obraza da mu da legitimitet i omogući pogibiju Crne Gore? Posebna odgovornost je na SDP-u. Prilika za spasenje Crne Gore i razvlašćenje Đukanovića i održavanje prijevremenih parlamentarnih izbora su lokalni izbori u 12 opština. Posebno podgorički. Sa punom odgovornošću saopštavam da DF u Podgorici ima više od 30%. SDP, ukoliko iskreno misli da spašavamo Crnu Goru, sa pravom opozicijom i civilnim sektorom trebalo bi da skupi razliku do 50%. Pameti, rješenja i snage za borbu protiv Đukanovićeve Crne Gore i izgradnju prosperitetne države, nama u DF - u ne fali", dodaje Radulović.

Član DF-a je zaključio da Đukanovićevi komentari o angažovanosti i privilegijama opozicionih poslanika nijesu vrijedni pažnje, koliko zbog "istinitosti toliko što dolaze od ličnosti koja je sa svojom najužom porodicom i prijateljima opustošila Crnu Goru i enormno se nelegalno obogatila".

Galerija

Bonus video: