Pejović za Preradu nudi milion i po, Denkovič milion i 900 hiljada

Procijenjana vrijednost imovine Prerade je 15 miliona eura, a ponude Uniproma i Politropus Alternative za djelove njene imovine nijesu konkuretne među sobom
4 komentar(a)
KAP, Foto: Boris Pejović
KAP, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.01.2014. 13:11h

Nikšićki Uniprom Veselina Pejovića ponudio je 1,5 miliona eura za Valjački stan i Livnicu za trake, dvije organizacione cjeline Prerade DOO, zavisnog društva u vlasništvu Kombinata aluminijuma.

Ponudom se podrazumijeva kupovina objekata sa pripadajućim zemljište ove dvije fabrike u Preradi DOO.

Tivatska firma Politropus Alternative u vlasništvu Romana Denkovića ponudila je 1,9 milion eura za Fabriku prerade aluminujuma, a za Fabriku felgi u Kučima 100.000 eura.

Za dio Fabrike tapeta u Beranama ovaj investitor, prema riječima stečajnog upravnika Zorana Jankovića, nudi 5.000 eura, a potrebna im je oprema-tri kotla sa instalacijama za potrebu proizvodnje vodene pare.

Procijenjana vrijednost imovine Prerade DOO je 15 miliona eura, a ponude Uniproma i Politropus Alternative za djelove njene imovine nijesu konkuretne među sobom jer potencijalni investitori žele da kupe različite organizacione cjeline unutar ove KAP-ove prerađivačke fabrike

Pejović u svojoj ponudi, kako je naveo upravnik Janković, insistira da se dio imovine Prerade DOO koji želi da kupi mora Prostornim planom proglasiti industrijskom zonom sa posebnom namjenom za preradu” metala, ali i da mu se na postojećoj lokaciji dozvoli “proširenje postojećih pogona, a sve u funkciji daljeg povećavanja proizvodnje”.

Janković je čitajući ponudu Uniproma dalje naveo, takođe, da investitor traži da se oslobodi poreskih i komunalnih obaveza, ali i subvencijama za zaposlene (misli se na socijalni program-prim. aut) kako je to urađeno za zaposlene u nikšićkoj Željezari.

Uniprom je spreman da ugovor zaključi u roku od 30 dana.

Ukrajinski biznismen Denković, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” planira da obnovi proizvodnju folije za domaćinstva u staroj fabric i na njenom prostora instalira novu fabriku za preradu otpada iz dva bazena crvenog mulja.

Ponudu za kupovinu imovine Prerade DOO je dostavio i Get Sales LTD London, ali stečajni upravnik Janković je najavio da najvjerovatnije neće biti razmatrana iz formalnih razloga jer nije dostavljena Privrednom sudu prevedena na naš jezik, već na engleskom jeziku.

Londonska firma ponudila je, prema Jankovićevim riječima, 1.200 eura za Fabriku prerade aluminijuma, 500 eura za Valjački stan i 200 eura za dio imovine fabrike tapeta u Beranama.

Bonus video: