Novi oglas za Tehnostil

Vlasnik Tehnostila je sredinom 2009. godine obustavio proizvodnju, a nakon nekoliko mjeseci u Suboticu odvezao i mašine vrijedne više od dva miliona eura
64 pregleda 0 komentar(a)
Tehnostil, Foto: Ivan Petrušić
Tehnostil, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 30.12.2013. 11:13h

Stečajna uprava nikšićke Hladne valjaonice Tehnostil raspisala je danas novi oglas za prodaju imovine fabrike, po početnoj cijeni od ukupno 622,77 hiljada EUR, oko 13,5 odsto nižoj nego na prethodnom nadmetanju.

Na prodaju je imovina fabrike i to građevinsko zemljište i objekti opterećeni hipotekom.

Građevinsko zemljište površine 24 hiljade kvadrata prodaje se po cijeni od 179,54 hiljade eura, a objekti za ukupno 443,23 hiljade eura.

Ponude na 19. oglas za prodaju imovine Tehnostila mogu se dostavljati do 30. januara do 11 sati, kada će biti otvorene. Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju kompanije i pojedinci koji uz ponude uplate i depozit od deset odsto početne cijene.

Najpovoljniji ponuđač obavezan je da u roku od tri dana zaključi kupoprodajni ugovor, dok će ostalim ponuđačima biti vraćen depozit. Imovina se prodaje u viđenom stanju, bez prava na naknadnu reklamaciju.

Na tenderu završenom krajem februara, firma Unipromet je kupila dvije mašine Tehnostila za ukupno 20 hiljada eura.

Hladna valjaonica je najstariji i prvi privatizovani pogon Željezare kojeg je 2002. godine kupila rusko-švajcarska kompanija Tehnostil. Stečaj je u preduzeće uveden u junu 2011. godine na zahtjev radnika, kojima se duguje oko 1,3 miliona eura za zaostala primanja i stambene kredite.

Vlasnik Tehnostila je sredinom 2009. godine obustavio proizvodnju, a nakon nekoliko mjeseci u Suboticu odvezao i mašine vrijedne više od dva miliona EUR.

Zaposleni u Tehnostilu su početkom 2010. godine počeli protest, koji je trajao dva i po mjeseca, od čega su 20 dana štrajkovali glađu.

Tužilaštvo je najavilo pokretanje krivičnog postupka protiv odgovornih u preduzeću, ali bez rezultata.

Bonus video: