Bivši radnici Autoprevoznog protestuju ispred Opštine

Predstavnik radnika Milosav Đikanović podsjetio je da radnici traže samo ono što su još prije pet godina dobile njihove bivše kolege
7 komentar(a)
Bivši radnici Autoprevoznog, Foto: Ivan Petrušić
Bivši radnici Autoprevoznog, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 26.12.2013. 11:46h

Radnici nekadašnjeg nikšićkog Autoprevoznog preduzeća počeli su danas da protestuju ispred zgrade Opštine tražeći isplatu 250 eura po godini staža. Predstavnik radnika, Milisav Đikanović, kazao je agenciji Mina-business da se danas ispred Opštine okupila grupa od oko 20-ak radnika jer skup nije na vrijeme prijavljen policiji. On je najavio da će i sjutra protestovati ispred Optšine, a u ponedjeljak slijedi radikalizacija.

Oni su su tokom prethodne tri i po godine u više navrata i štrajkujući glađu bezuspješno tražili isplatu otpremnina od po 250 eura po godini staža. Protest će organizovati svakog dana od 10 do 14 časova.

Predstavnik radnika Milosav Đikanović podsjetio je da radnici traže samo ono što su još prije pet godina dobile njihove bivše kolege. On kaže da su se do sada naslušali laži sa raznih adresa, te da je vrijeme da dobiju ono što ih sleduje.

“Sve se prebacuje sa jednoga na drugog. Neka oni to rješe na koji god hoće način, nas to ne interesuje jer mi više ne možemo da izdržimo, niti naše porodice. Mi smo praktično na ivici gladi”, istakao je Đikanović.

Prema njegovim riječim, ukupno oko 120 radnika nije dobilo otpremnine. Đikanović tvrdi da im je premijer Milo Đukanović, poručio da novac traže kod onih koji su otpremnine dali njihovim bivšim kolegama.

Problem bivših radnika Autoprevoznog trebalo je riješiti prodajom placa u Rudom polju, u vlasništvu sindikalnog povjereništva, ali plac od oko 4.000 nije prodat ni nakon četiri tendera. Kasnije je propao i pokušaj da se, uz posredovanje savjetnika tadašnjeg premijera Predraga Stamatovića, proda plac na ulazu u Nikšić kao mnogo atraktivnija lokacija.

Bonus video: