Skupština odobrila prodaju KTGT Turcima

Za ugovor je glasao 41 poslanik vladajuće koalicije, 39 opozicionih poslanika je bilo protiv, a uzdržanih nije bilo
3 komentar(a)
Kontejnerski terminal, Foto: Ctgc.me
Kontejnerski terminal, Foto: Ctgc.me
Ažurirano: 23.12.2013. 20:44h

Ugovor kojim se odobrava privatizacija barskih Kontejnerskih terminala i generalnih tereta (KTGT) koncesija na 30 godina turskoj kompaniji Global ports dobio je minimalnu potrebnu većinu poslanika Skupštine.

Za taj ugovor glasao je 41 poslanik vladajuće koalicije, 39 opozicionih poslanika je bilo protiv, a uzdržanih nije bilo.

Usvojen je i Zakon o zaštiti potrošača koji je usklađen sa direktivama EU. On predviđa, između ostalog, da cijene proizvoda u trgovinama moraju biti jasne i lako uočljive i da trgovac mora obavijestiti potrošača o promjeni cijena i drugih uslova najkasnije mjesec od dana prije početka njihove primjene, a dozvoljava se i kolektivna tužba potrošača.

Usvojen je i dopunjeni Zakona o otpisu kamate na poreske i carinske obaveze.

Skupština nije usvojila izvještaje o realizaciji strategije regionalnog razvoja za 2011. i 2012. godinu zato što, kako je ranije ocijenjeno, ne oslikavaju realnu sliku i Crna Gora u tom periodu nije uspjela da se razvije.

Usvojeni su i završni račun budžeta za 2012. godinu i to sa 44 glasa za i 36 protiv, kao i finansijski izvještaji svih regulatornih agencija.

Bonus video: