Ništa od prodaje zemljišta “Dakića”: Ročište 4. februara

Ispred zgrade suda juče se okupilo dvadesetak bivših radnika-povjerilaca koji godinama uzalud čekaju isplatu zarada
0 komentar(a)
Radoje Dakić, Foto: Luka Zeković
Radoje Dakić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.12.2013. 18:20h

Sudsko ročište za deveti pokušaj prodaje oko 200 hiljada kvadrata zemljišta bivše fabrike mašina „Radoje Dakić“ juče nije održano, već je odgođeno za 4. februar iduće godine.

Sudija Osnovnog suda Danilo Jegdić konstatovao je da se spisi ovog predmeta nalaze kod osnovnog tužioca u Podgorici.

Advokati bivših radnika-povjerilaca obavijestili su sudiju Jegdića “da je dio imovine koja je predmet prodaje uzurpirao Voli” i izrazili bojazan da će se ugroziti prava njihovih klijenata. Iz te kompanije je saopšteno da je zakup ugovoren sa menadžmentom “Dakića” i da ništa nisu uzurpirali.

Ispred zgrade suda juče se okupilo dvadesetak bivših radnika-povjerilaca koji godinama uzalud čekaju isplatu zarada, odnosno duga od oko 47 miliona eura sa kamatama.

“U ponedjeljak ćemo dostaviti nova dokumenta osnovnom državnom tužiocu iz kojih će se vidjeti da je prvobitna površina zemljišta koja je predmet sudske prodaje bila znatno veća nego što je to sada slučaj. Na početku je površina “Radoja Dakića” iznosila oko 250 hiljada kvadrata, a predmet sudske prodaje sada je 188.214 kvadrata”, kazao je predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca Milan Vukčević.

On je objasnio da je pod čudnim okolnostima najatraktivnija površina duž magistralnog puta rasprodata iako je obuhvaćena prvobitno predmetom sudske prodaje.

“Dakić” je potpisao sa kompanijom Voli ugovor o zakupu 3.300 kvadrata zemljišta i oko 1.490 kvadrata hale”, naveo je Vukčević.

M. M.

Bonus video: