SDP: Vukoviću bi na ekstremizmu 90-ih mogao da pozavidi i Šešelj

Iz SDP-a ponovili da sa Vukovićem neće raspravljati o ekonomskim temama, već da će oko poreske politike i budžeta razgovarati sa ministrom finansija
9 komentar(a)
Ažurirano: 05.12.2013. 18:40h

SDP: Vukoviću na ekstremizmu 90-ih mogao da pozavidi i Šešelj

Iz SDP-a ponovili da sa Vukovićem neće raspravljati o ekonomskim temama, već da će oko poreske politike i budžeta razgovarati sa ministrom finansija

Medijski pul Socijaldemokratske partije (SDP) reagovao je na izjavu poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Filipa Vukovića koji je, između ostalog, optužio poslanika SDP-a Damira Šehovića da se u polemici zaklonio medijskim pulom svoje partije "koji je prešao na ravan lične diskreditacije".

Iz SDP-a je saopšteno da Vuković polemikom sa tom partijom pokušava da se izbori "sa sopstvenom nebitnošću unutar njegovog poslaničkog kluba"

"Ponavljamo da ćemo oko poreske politike i budžeta razgovarati sa ministrom finansija. Jedina uloga poslanika Vukovića u svemu tome će se, kao i obično, svesti na pritiskanje tastera. Zato poručujemo poslaniku Vukoviću da ne brine, jer će mu DPS na vrijeme javiti da treba da pritsne zeleni, a ne crveni taster", navodi se u reagovanju SDP-a.

"Svi pljevaljski Bošnjaci znaju da je Filipu Vukoviću devedesetih godina na ekstremizmu mogao pozavidjeti lično Vojislav Šešelj! Zato posebno čudi kako onaj koji je devedesetih bio previše radikalan za Vojislava Šešelja, može optužiti SDP za političku bliskost sa Andrijom Mandićem, i to samo zato što se zalažemo da naši građani ne plaćaju više nepravedan porez. To je epohalna pronicljivost koja je ravna onoj kada je odbjeglog narko bosa svjetskih razmjera nazvao dobrim momkom. Kada vas jedan poslanik, koji narko dilere smatra moralnim primjerima, optuži da predlažete pogrešnu poresku politiku, to morate doživjeti kao pohvalu. SDP je takvom i doživljava", saopšteno je iz SDP-a.

Iz te partije su podsjetili da je Šehović na studijskom putovanju u Njemačkoj.

"Nadam se da ćete napokon, nakon ovog drugog našeg reagovanja, razumjeti zašto je između polemike sa Vama i pune posvećenosti razgovorima sa njemačkim parlamentarcima, izabrao ovo drugo. Priznaćete da nije imao težak izbor. Poslaniče Filipe Vukoviću, više "ne pada snijeg do brade", dolaze bolja, evropska, vremena", navodi se u reagovanju.

Bonus video: