Vuković: Uvažavam teorijsko znanje Šehovića

"Očekujem da će Šehović i SDP biti konstruktivni partneri koji će predlagati konkretna rješenja, a ne populističku priču"
155 pregleda 8 komentar(a)
Filip Vuković, Foto: Boris Pejović
Filip Vuković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.12.2013. 15:05h

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Filip Vuković optužio je poslanika Socijaldemokratske partije (SDP) Damira Šehovića da se u polemici zaklonio medijskim pulom svoje partije "koji je prešao na ravan lične diskreditacije".

Iz SDP su ranije saopštili da im Vuković nakon izjave o braći Šarić kao dobrim momcima ne može biti "ozbiljan sagovornik, posebno ne na ekonomske teme".

"Time što su saopštili da ne uvažavaju poslanika Skupštine pokazali su krajnje nepoštovanje prema Parlamentu i svima onima koje su građani izabrali za svoje predstavnike. Lično i privatno, ne moramo ni da se volimo ni da se uvažavamo, na to svi imamo pravo. Dok predstavljamo građane u Parlamentu, moraćemo pokazati makar elementarno kućno vaspitanje jedni prema drugima", naodi se u saopštenju Vukovića.

On je dodao da uvažava teorijsko znanje Šehovića, iako, kako navodi, "praktična primjena tih stavova nas skupo košta".

"Zbog toga mi je veoma drago ako poslanik Šehović ima neki dogovor sa Ministarstvom finansija, jer je to najbolji način da nauči nešto više o načinu funkcionisanja budžeta. Više me brine to što Damir Šehović, kao poslanik koji dolazi iz redova SDP-a, vrlo često ima bliskije političke i ekonomske stavove sa Andrijom Mandićem i Goranom Danilovićem nego sa onima koji su ga na tu funkciju birali. No, i pored toga što su se u svom reagovanju bavili isključivo neargumentovanom ličnom diskreditacijom očekujem da će Šehović i SDP biti konstruktivni partneri koji će predlagati konkretna rješenja, a ne populističku priču", navodi se između ostalog u reagovanju Vukovića.

Bonus video: