"Tehnoputu" posao od 2.8 miliona eura?

Opština Tivat izgradnju ove saobraćanice koja bi trebalo da spoji postojeći lokalni put Tivat-Radovići kod Solila, sa već izgrađenom prvom fazom MR1 u Đuraševičima, najvećim dijelom finansira sredstvima dobijenim iz državne kase, kao što je to bio slučaj i sa 2,5 miliona eura već završenom prvom fazom MR 1 puta
0 komentar(a)
Tivat grad, Foto: Siniša Luković
Tivat grad, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 02.08.2018. 12:28h

Ponuda kompanije "Tehnoput MNE“ iz Podgorice rangirana je kao najpovoljnija na tenderu koji je Opština Tivat raspisala za gradnju druge faze nove pristupne saobraćajnice MR1 za kompleks Luštica Bay u Krtolima.

Tender procjenjene vrijednosti 3,6 miliona eura, raspisan je 28.maja, a na njega su se prijavila četiri ponuđača. Za izgradnju ceste sa dvije kolovozne trake u dužini od 3,2 kilometra, te kompletnom infrasrukturom i javnom rasvjetom,

"Tehnoput“ je tražio 2.774.000 eura sa PDV-om. "Bemax“ je za isti posao tražio 2.968.722 eura, podgorička firma "Toškovići" 3.049.489 eura, dok je najskuplja bila ponuda “Crnagoraputa” i iznosila je 3.202.154 eura. Opština Tivat tražila je da se posao završi u roku od 10 mjeseci od dana uvođenja odabranog izviođača u posao.

Od četiri prispjele ponude za vršenje tehničkog nadzora nad gradnjom druge faze MR1, kao najpovoljnija odabrana je ona firme "Geotechnics Project&Consulting“ iz Podgorice, u iznosu od 22.869 eura sa PDV-om.

Opština Tivat izgradnju ove saobraćanice koja bi trebalo da spoji postojeći lokalni put Tivat-Radovići kod Solila, sa već izgrađenom prvom fazom MR1 u Đuraševičima, najvećim dijelom finansira sredstvima dobijenim iz državne kase, kao što je to bio slučaj i sa 2,5 miliona eura već završenom prvom fazom MR 1 puta.

Ta cesta koja u prvoj fazi ide od lokalnog puta prema Plavom horizontu do sela Đuraševići u dužini od 2,5 kilometara završena je početkom jula, a firma "Tokovići" koja ju je gradila, kasnila je sa završetkom posla sedam mjeseci u odnosu na ugovoreni rok.

Bonus video: