Stečajevi i ivica ponora

Državnu kasu spasavali tako što su desetine miliona eura uzeli od građana i privrede, zadužili Crnu Goru još 250 miliona, što je povećan broj stečajeva...
16 komentar(a)
Katanac, Foto: Shutterstock
Katanac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.12.2013. 07:28h

Godinu rada sedme Vlade Mila Đukanovića obilježili su stečajevi u nekada glavnim privrednim sistemima Kombinatu aluminijuma i Rudnicima boksita, kojima su upravljali Vlada i ofšor kompanija CEAC, iza koje stoji ruski biznismen Oleg Deripaska, i izbjegavanje bankrota preko novčanika građana.

Tu su rast nezaposlenosti i javnog duga, građane su zadužili još 250 miliona eura za otplatu dijela starih dugova, pokrivanje plata i penzija, te državnih garancija za vraćanje kredita KAP-a, koje je garantovala šesta Đukanovićeva Vlada. Dobro je da je prihod budžeta veći za oko 100 miliona eura nego prošle godine, ali je to poravnano sa vanrednim troškom za kredite KAP-a od 113 miliona sa kamatama.

Koji su to nameti koji su obilježili rad Vlade u prethodnih godinu dana i kako na "uspjehe" gledaju premijer i vodeći ljudi Vlade pročitajte opširnije u štampanom izdanju.

Bonus video: