Global odgovorio Durakoviću: Neka rezultati govore o nama

“Kompanija Global Ports odabrana je u proceduri međunarodnog tendera na koji su mogle da se prijave sve zainteresovane kompanije"
0 komentar(a)
Sajgin Narin, Foto: Savo Prelević
Sajgin Narin, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.12.2013. 10:59h

Kompanija Global Ports, sa kojom je Vlada potpisala ugovor o privatizaciji Kontejnerskih terminala iz Bara a Skupština treba da odobri koncesiju, reagovala je juče na izjavu člana Predsjedništva Pozitivne Crne Gore Emina Durakovića objavljenu u tekstu “Vlast nije zaštitila državni interes”.

“Kompanija Global Ports odabrana je u proceduri međunarodnog tendera na koji su mogle da se prijave sve zainteresovane kompanije, uključujući i operatere koji su “u svijetu prepoznati po velikim dometima u kontejnerskom transportu”. Međutim, oni se nijesu prijavili, mi jesmo.

Prilikom upoređivanja sa investicijama u obalnu infrastrukturu i transportne veze u zaleđu, treba imati u vidu da Crna Gora nije obuhvaćena mrežom Panevropskih transportnih koridora, što za investitora predstavlja veliko ograničenje. Takođe, koncesija u KTGT je na samo 30 godina.

Smatramo da će investicije u iznosu od 21 milion eura, koje će biti usmjerene na modernizaciju terminalske opreme i rekonstrukciju Gata 1, značajno poboljšati konkurentnost KTGT. Global Ports namjerava da najveći dio obaveznih investicija realizuje tokom prvih 12 mjeseci. Šta više, već smo tražili ponude renomiranih proizvođača mobilnih dizalica Liebherr i Gottwald, zahvaljujući kojima ćemo biti u mogućnosti da prihvatimo Panamax i Post Panamax brodove u Baru.

Global Ports je dugoročni investitor. Ne želimo da budemo predmetom dnevnopolitičkih razmirica i političke promocije pojedinaca. Ovim završavamo komunikaciju sa gospodinom Durakovićem putem medija, i ostavljamo da naši budući rezultati govore o nama”, saopšteno je iz ove kompanije.

Bonus video: