Đukanoviću godišnja nagrada za doprinos ekonomskom razvoju

Đukanović će biti govornik na 10. Bečkom ekonomskom forumu, koji se održava pod temom “Vizije i vizionari – ekonomija je motor”
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.11.2013. 16:41h

Premijeru Milu Đukanoviću biće uručena nagrada Bečkog ekonomskog foruma, koja se dodjeljuje za doprinos ekonomskom razvoju na nacionalnom i regionalnom nivou.

Kako je saopšteno iz Vladinog Biroa za odnose javnošću, Đukanović će biti počasni gost i govornik na ovogodišnjem, 10. Bečkom ekonomskom forumu, koji će pod temom “Vizije i vizionari – ekonomija je motor” biti održan 24. i 25. novembra.

"Riječ je o redovnom godišnjem skupu čiji je cilj promocija sveobuhvatnog dijaloga država članica sa ciljem snaženja međusobnog razumijevanja, posebno u dijelu unapređenja društvene i ekonomske saradnje", navodi se u saopštenju.

Forum će, kako se navodi, biti prilika za afirmaciju crnogorske politike dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje kao uslova za unapređenje ekonomskih prilika u regionu, kao i za predstavljanje dosadašnjih uspjeha Crne Gore u procesu evropskih i evroatlantskih integracija i predstavljanje budućih aktivnosti na tom planu.

Forum će okupiti brojne ugledne ličnosti, među kojima su predsjednik Austrije Hajnc Fišer, generalni sekretar Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC) Salem El Badri, premijer Albanije Edi Rama i premijer Kosova Hašim Tači.

Skupu će prisustvovati i potpredsjednica Vlade Bugarske Danijela Bobeva Filipova, generalni sekretar Regionalnog savjeta za saradnju Goran Svilanović, i kao domaćin, predsjednik Bečkog ekonomskog foruma, nekadašnji vicekancelar Austrije Erhard Busek.

Bonus video: