Doprinos kreiranju modela za produženje sezone

U okviru projekta Holiday4All, koji je realizovan prethodnih 11 mjeseci, sprovedeno je istraživanje tržišta i utvrđene potreba i tražnje za tim oblikom turizma u Srbiji i Crnoj Gori
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.11.2013. 17:14h

Projekat pod nazivom Holiday4All predstavlja dobar model i nastavak institucionalne saradnje na regionalnom nivou i doprinio je kreiranju inovativnih modela za produženje turističke sezone, saopštili su predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTOCG).

Oni su, nakon završne konferencije projekta, kazali da se u budućnosti očekuju slične inicijative kada je u pitanju razvoj prekograničnog turističkog proizvoda i njegova promocija, naročito na udaljenim emitivnim tržištima.

Na završnoj konferenciji projekta, koji su realizovale NTOCG, Turistička organizacija Srbije i Dunavski centar za kompetenciju, u Beogradu su danas predstavljeni projektni rezultati, brošura i internet stranica projekta www.danube.travel.

"Na toj stranici se mogu naći turističke ponude za mlade, seniore, osobe sa invaliditetom i porodice sa većim brojem djece. Poseban naglasak stavljen je na institucionalno i regionalno povezivanju, kao i projektnu saradnju“, navodi se u saopštenju NTOCG.

U okviru projekta Holiday4All, koji je realizovan prethodnih 11 mjeseci, sprovedeno je istraživanje tržišta i utvrđene potreba i tražnje za tim oblikom turizma u Srbiji i Crnoj Gori. Realizovana je obuka i studijsko putovanje za predstavnike turističke industrije, u okviru kojih su prikazani potencijali i dobri modeli društveno odgovornog turizma, organizovani okrugli stolovi i stručne konferencije.

"Kroz projektne aktivnosti omogućeno je turističkoj privredi obije zemlje da upoznaju karakteristike četiri ciljne grupe kada su u pitanju putovanja, a pokrenuta je i pozitivna diskusija na teme koje do sada nijesu bile toliko aktuelne“, navodi se u saopštenju.

Projekat bi trebalo da doprinese podizanju nivoa svijesti o značaju prilagođavanja turističke ponude tim segmentima tražnje, kao i povezanosti turističkih subjekata u Crnoj Gori i Srbiji.

Bonus video: