Budva i Crna Gora na sajmu turizma u Barseloni

Predstavljeni su i trendovi u MICE industriji za 2014. gdje su date optimistične prognoze za narednu godinu
88 pregleda 0 komentar(a)
sajam turizma, Barselona, Foto: TO Budva
sajam turizma, Barselona, Foto: TO Budva
Ažurirano: 21.11.2013. 11:00h

MICE ponuda Budve i Crne Gore predstavljena je u organizaciji Turističke organizacije Budve, uz podršku Crnogorskog kongresnog biroa, na međunarodnom sajmu "EIBTM" koji se danas završava u Barseloni.

Prema riječima portparola TO Budve Aleksandre Petković ovaj sajam predstavlja jedan od dva najznačajnija sajma iz oblasti kongresnog turizma u Evropi.

"Tokom prethodna tri dana sajam je okupio 4.200 organizatora događaja i donosioca odluka iz ove oblasti, a predstaviljeno je 3.100 hotela, kongresnih biroa, pružaoca usluga, agencija iz preko 150 zemalja. Tokom ove berze na štandu Turističke organizacije opštine Budva premijerno je prikazan novi kocept brendinga destinacije Full.Feel.Budva. i održano preko 140 sastanaka na kojima su i predstavljene mogućnosti za organizaciju događaja u Crnoj Gori. Na štandu Turističke organizacije opštine Budva svoju ponudu predstavile su Turistička organizacija Herceg Novog, kao i članovi kongresnog biroa Crne Gore: hotel "Avala Resort and Villas", "Bianca Resort and SPA", "Porto Montenegro" i agencije "Meridian DMC", "Talas M DMC" i "Luminalis Events DMC" „ kazala je Petković.

Ona je dodala da su predstavljeni i trendovi u MICE industriji za 2014. gdje su date optimistične prognoze za narednu godinu.

„Kompanije će i dalje težiti da kroz organizaciju raznih dogadjaja poboljšaju svoje poslovne rezultate i efektnije komuniciraju sa zaposlenima, kupcima i poslovnim partnerima. Učešće Budve i Crne Gore na ovom sajmu je od izuzetnog značaja za dalji razvoj i unaprijeđenje poslovnog turizma“, zaključila je ona.

Bonus video: