Turska kompanija preuzima KTGT od Nove godine

"Očekujemo da će investicije na koje smo se obavezali u prve tri godine biti realizovane prije isteka tog roka", obećao je direktor turske kompanije Sajgin Narin
4 komentar(a)
Branko Vujović, Foto: Vesko Belojević
Branko Vujović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 15.11.2013. 09:54h

Predsjednik Tenderske komisije savjeta za privatizaciju Branko Vujović potpisao je ugovor o kupoprodaji 62,09 odsto državnih akcija u Kontejnerskim terminalima i generalnim teretima iz Bara sa Sajginom Narinom direktorom turske kompanije "Global Ports"

Svečanosti upriličenoj u Vladi prisustvovao je ministar pomorstva i saobraćaja Ivan Brajović, predstavnici ambasade Turske, direktor Kontejnerskih terminala Anrdrija Radusinović.

Vujović je izrazio zadovoljstvo što je zaključen ovaj posao i istakao da očekuje da će doprinijeti daljem razvoju barske luke.

Prema njegovim riječima zaključenje transakcije koja podrazumijeva uplatu kupoprodajne cijene u iznosu od 8 miliona eura, realizovaće se do kraja godine.

Uslov za zaključenje transakcije je da Skupština Crne Gore potvrdi vladin akt o davanju koncecije turskom investitoru i kompaniji iz Bara na period od 30 godina.

Vujović očekuje da će novi vlasnik preuzeti rukovođenje kompanijom od Nove godine.

Narin je izrazio zadovoljstvo što je Vlada nakon četiri mjeseca prihvatila njihovu ponudu i istakako da Global Ports nije investitor koji bi u Crnj Gori želio da se zadrži dvije ili tri godine, već da s njihovi planovi dugoročni i predviđaju realizaciju i razvoj Luke Bar u narednih nekoliko decenija.

"Očekujemo da će investicije na koje smo se obavezali u prve tri godine biti realizovane prije isteka tog roka", obećao je Narin.

Bonus video: