Vlada dala zeleno svjetlo za prodaju KTGT-a turskom Global Portsu

U Predlogu kupoprodajnog ugovora navodi se da Vlada prodaje oko 42,72 miliona akcija Kontejnerskog terminala, po cijeni od 18,89 centi za jednu akciju, ili ukupno oko 8,07 miliona
58 pregleda 3 komentar(a)
Kontejnerski terminali, Bar, Foto: Anto Baković
Kontejnerski terminali, Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 31.10.2013. 16:21h

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Predlog kupoprodajnog ugovora za kompaniju Kontejnerski terminal i generalni tereti (KTGT) i predložila dodjelu koncesije za rekonstrukciju i privredno korišćenje lučkih terminala u Luci Bar.

U Predlogu kupoprodajnog ugovora navodi se da Vlada prodaje oko 42,72 miliona akcija Kontejnerskog terminala, po cijeni od 18,89 centi za jednu akciju, ili ukupno oko 8,07 miliona eura kupcu Global Ports Holding iz Istanbula.

Na sjednici je usvojen i Predlog koncesionog akta o dodjeli koncesije za privredno korišćenje lučkih terminala za pretovar kontejnera i generalnih tereta.

Prema predloženom aktu, Kontejnerskom terminalu se dodjeljuje koncesija za privredno korišćenje lučkih terminala za pretovar kontejnera i generalnih tereta, rekonstrukciju, izgradnju, finansiranje, upravljanje i održavanje, pod uslovima, da koncesiju koristi na period od 30 godina, od dana potpisivanja ugovora o koncesiji i poštuje sve uslove u skladu sa ugovorom.

Ugovor o koncesiji zaključiće direktor Lučke uprave 15 dana od davanja saglasnosti Skupštine Crne Gore.

Vlada je usvojila i dopunu Odluke o planu privatizacije za ovu godinu, odnosno u dijelu koji se odnosi na lokalitete i društva koji će se valorizovati putem javno-privatnog partnerstva dodala lokalitet Donja Arza u Opštini Herceg Novi.

Bonus video: