Dakićevci nezadovoljni odgovorom ministarke

Sekulić prebacuje odgovornost na dakićevce, zaboravlja da ih je trebalo davno isplatiti, navodi Vukčević
92 pregleda 0 komentar(a)
Milan Vukčević, Foto: Savo Prelević
Milan Vukčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.07.2018. 16:47h

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić odgovorom u Skupštini prebacuje odgovornost na bivše radnike “Radoja Dakića” da navodno nijesu prihvatili ponude za imovinu i zaboravlja da su njihove zarade davno trebalo da budu isplaćene u novcu, rekao je predstavnik radnika Milan Vukčević.

„Imali smo među bivšim radnicima deset saomoubistava, zbog siromaštva i načina života. Skoro je 600, do sada, preminulih“, kazao je Vukčević.

Dakićevci su, kako je dodao, ogorčeni i zgroženi odgovorom ministarke na pitanje poslanika DF-a Janka Vučinića 19. jula ove godine, jer je tek na kraju priznala da nema ovlašćenja po pitanju moguće isplate potraživanja bivšim radnicima koji od 2005. imaju pravosnažnu presudu koja se ne sprovodi pa su ukupna potraživanja njih 1800 povjerilaca sa kamatama narasla na više od 60 miliona eura.

„Forma njenog odgovora bila je samo da se prikrije suština problema. Pravosnažna presuda u našu korist nije donijeta da se naplatimo po osnovu zemljišta fabrike, već je naknadno preinačena. Na ovo pitanje je trebalo da odgovori ministar pravde Zoran Pažin”, naveo je Vukčević.

Bonus video: