Radnici Zavoda za izgradnju Bara dobili po 500 eura

Podijeljen je ovaj novac koji se vodi kao pomoć, samo za štrajkače, oko 90 radnika, rekao je predsjednik Sindikata ZIB-a, Enver Aljošević
3 komentar(a)
ZIB, protest, sept 2013, Foto: Anto Baković
ZIB, protest, sept 2013, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 04.10.2013. 14:17h

Radnici Zavoda za izgradnju Bara (ZIB), koji protestuju zbog neisplaćenih osam zarada i višegodišnjeg neuplaćivanja doprinosa, dobili su danas po 500 EUR.

To im je prvo primanje od poslodavca nakon što su u maju dobili platu za decembar prošle godine.

"Podijeljen je ovaj novac koji se vodi kao pomoć, samo za štrajkače, oko 90 radnika. Novac je uplaćen na žiro račun sindikata u četvrtak, a da li je i administracija koja se nije priključila protestima dobila novac, ne znam", rekao je predsjednik Sindikata ZIB-a, Enver Aljošević.

Radnici građevinske operative koji protestuju, jutros su bili su ispred zgrade Opštine, a okupljanja će prekinuti u ponedjeljak, jer će se sastati sa većinskim vlasnikom i predsjednikom Opštine, Žarkom Pavićevićem.

"Nakon toga ćemo vidjeti koji su dalji koraci", rekao je Aljošević.

Najveći dioničar ZIB-a je Pavićević, koji posjeduje 30,47 odsto udjela. Slijede preduzeće Samba sa 22,78 odsto i Katel sa 4,13 odsto dionica, dok su vlasnici jedan odsto akcija skriveni iza CK Zbirnog kastodi računa 5.

Ostali dioničari raspolažu sa manje od jedan odsto udjela.

Bonus video: