Prva isplata od maja

Radnici Zavoda za izgradnju Bara dobili po 500 eura

Podijeljen je ovaj novac koji se vodi kao pomoć, samo za štrajkače, oko 90 radnika, rekao je predsjednik Sindikata ZIB-a, Enver Aljošević
3 komentar(a)
ZIB, protest, sept 2013, Foto: Anto Baković
ZIB, protest, sept 2013, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 04.10.2013. 14:17h

Radnici Zavoda za izgradnju Bara (ZIB), koji protestuju zbog neisplaćenih osam zarada i višegodišnjeg neuplaćivanja doprinosa, dobili su danas po 500 EUR.

To im je prvo primanje od poslodavca nakon što su u maju dobili platu za decembar prošle godine.

"Podijeljen je ovaj novac koji se vodi kao pomoć, samo za štrajkače, oko 90 radnika. Novac je uplaćen na žiro račun sindikata u četvrtak, a da li je i administracija koja se nije priključila protestima dobila novac, ne znam", rekao je predsjednik Sindikata ZIB-a, Enver Aljošević.

Radnici građevinske operative koji protestuju, jutros su bili su ispred zgrade Opštine, a okupljanja će prekinuti u ponedjeljak, jer će se sastati sa većinskim vlasnikom i predsjednikom Opštine, Žarkom Pavićevićem.

"Nakon toga ćemo vidjeti koji su dalji koraci", rekao je Aljošević.

Najveći dioničar ZIB-a je Pavićević, koji posjeduje 30,47 odsto udjela. Slijede preduzeće Samba sa 22,78 odsto i Katel sa 4,13 odsto dionica, dok su vlasnici jedan odsto akcija skriveni iza CK Zbirnog kastodi računa 5.

Ostali dioničari raspolažu sa manje od jedan odsto udjela.