Ivanović "branio" kolegu: Husović radi, ali se ne vidi

"Ja sam zadužen za praćenje politike regionalnog razvoja, zbog čega, evo, i ovih dana obilazimo sjever", kazao je Husović
111 pregleda 77 komentar(a)
Rafet Husović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Rafet Husović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.09.2013. 09:24h

Bilo je teško u minulom periodu učiniti više kada je riječ o aktivnosti potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj, smatra Rafet Husović, koji je na toj funkciji više od devet mjeseci.

On je za "Vijesti" kazao da oblast za koju je zadužen nema resor, agencije i sekretarijate, pa je uvjeren da je i to razlog što njegov rad nije vidljiv i što trpi česte kritike.

"Ja sam zadužen za praćenje politike regionalnog razvoja, zbog čega, evo, i ovih dana obilazimo sjever. Trudimo se da poboljšamo komunikaciju i povežemo neke lokalne uprave sa Vladom. Podstičem kolege u Vladi i javnim institucijama da se što više okrenemo sjeveru i da se više ulaže u sjever. Vidi se, nadam se, da je ova Vlada odlučna da se razvija sjever", kazao je Husović prilikom posjete Kolašinu i Mojkovcu.

Izbori u Mojkovcu su 17. novembra.

Pomoć kolegi da odgovori na pitanje ponudio je ministar poljoprivrede Petar Ivanović.

"Husović radi mnogo i korisno, ali se to ne vidi najbolje, između ostalog, i zbog toga što nije često u medijima niti mediji te aktivnosti prate adekvatno", ocijenio je Ivanović.

Ministar poljoprivrede je kazao da su zajedno radili na rješavanju koncesija za šume i problema drvoprerade na sjeveru.

"To nije viđeno kao personalni rezultat ni moj ni njegov, ipak je koordinacija išla od Husovića. Nekako se vide samo poslovi gdje su ministarstva", kazao je Ivanović odgovarajući na pitanje postavljeno Husoviću.

Na zvaničnom sajtu potpredsjednika Vlade Husovića nije precizirano koje su njegove nadležnosti, a po aktivnostima koje su zabilježene, a kojih je ukupno 10 od početka godine, može se zaključiti da su protokolarne prirode.

Bonus video: