Odluka o planu reorganizacije za Lipovo u septembru

Stečajni upravnik fabrike Dragan Milić kaže da čekaju nalaz vještaka o sprovođenju plana reorganizacije
117 pregleda 0 komentar(a)
Fabrika vode Lipovo, Foto: Dragana Šćepanović
Fabrika vode Lipovo, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 23.07.2018. 18:15h

Konačna odluka o predloženom planu reorganizacije za kolašinsku fabriku vode Lipovo trebalo bi da bude donijeta na ročištu zakazanom za 3. septembar do kada bi sudski vještak Ognjen Jovović trebalo da sačini nalaz o sprovođenju predloženog plana, kazao je “Vijestima” stečajni upravnik fabrike Dragan Milić.

Ročište za ispitivanje potraživanja i razmatranje predloženog plana reorganizacije odloženo je 10. jula po drugi put.

Milić je do sada je priznao potraživanja povjerilaca u iznosu od 2,15 miliona eura, a u međuvremenu je stiglo još nekoliko prijava potraživanja koja bi tek trebalo da budu obrađene.

Prema podacima iz juna ove godine, prijavljena su potraživanja u iznosu od 2,21 milion eura, od čega najviše potražuje Atlas grupa Duška Kneževića 1,19 miliona. Kompanija Atlas invest iz iste grupacije predložila je Privrednom sudu plan reorganizacije u kojoj je pokrenut stečaj u drugoj polovini februara ove godine. Ta kompanija prema podacima iz III isplatnog reda potražuje 110.622 eura, a firma Zeta invest 173.991 euro.

Upravnik Milić ranije je saopštio da je osporio potraživanja šest zaposlenih među ukupno njih 20-ak koliko ih je ostalo u ovoj kolašinskoj fabrici.

“U prvom isplatnom redu priznata su potraživanja u iznosu od 560.320 eura, od čega se 358.107 eura odnosilo na potraživanje Poreske uprave (62 odsto), a ostalo na potraživanja radnika”, naveo je Milić.

U prvom isplatnom redu su još parnice, koje su u toku i čija je procijenjena vrijednost oko 22 hiljade eura. U drugom isplatnom redu su potraživanja po osnovu PDV-a i kamata Poreske uprave u iznosu od oko 73,7 hiljada eura.

Fabrikom vode Lipovo gazduje kompanija Atlas invest iz Atlas grupacije biznismena Duška Kneževića i javnosti nepoznata arapska firma Mega Gulf Investments Holding iz Dubaija.

Bonus video: