Ministarstvo: Beskamatni krediti za ugradnju sistema grijanja na moderne oblike biomase

Vrijednost "Energy Wood" programa je 130 hiljada eura
4 komentar(a)
zgrada Vektre, Ministarstvo ekonomije, Foto: YouTube
zgrada Vektre, Ministarstvo ekonomije, Foto: YouTube
Ažurirano: 14.08.2013. 12:09h

Ministarstvo ekonomije je, u cilju realizacije programa "Energy Wood" za obezbjeđivanje beskamatnih kredita za domaćinstva za ugradnju sistema grijanja na moderne oblike biomase, objavilo javni poziv distributerima odnosno instalaterima za učešće u projektu.

Ministarstvo ekonomije, koje je naručilac posla, poziva sve dobavljače i instalatere opreme za grijanje na biomasu da se prijave na poziv za dostavljanje ponuda i pripreme i dostave svoje ponude na evaluaciju, kako bi se kao partneri uključili u program "Energy Wood".

Tenderska dokumentacija se može dobiti na zahtjev poslat na mejl adresu info@ee-me.org

Iz Ministarstva je najavljeno da će se u narednom periodu potpisati ugovori sa izabranim bankama, u cilju uspješne realizacije projekta.

Tenderska dokumentacija se može dobiti na zahtjev poslat na mejl adresu info@ee-me.org. Ponuđač je dužan da u zahtjevu navede svoje kontakt podatke radi dalje komunikacije za potrebe ovog poziva.

Ministarstvo ekonomije, u saradnji sa Luksemburškom agencijom za razvojnu saradnju (Lux-Development) počinje implementaciju programa "Energy Wood" čiji je cilj uspostavljanje atraktivnog i održivog finansijskog mehanizma za obezbjeđivanje beskamatnih kredita za domaćinstva za ugradnju sistema za grijanje na moderne oblike biomase kao što su pelet, briket.

Vrijednost "Energy Wood" programa je 130 hiljada eura, a novac je obezbijeđen u okviru Fodemo projekta (Razvoj šumarstva u Crnoj Gori – faza II), koji finansira Vlada Luksemburga.

Bonus video: