Dragan Brković: Ja sam poznat kao radnička majka

“Čim mi odvežete ruke radovi će početi. Ja sam izgradio pola Crne Gore, pa ću izgraditi i tri hotela”
205 pregleda 45 komentar(a)
Ažurirano: 29.07.2013. 12:26h

Članovi skupštinske Komisije za kontrolu privatizacije zbog nedostatka kvoruma nijesu uspjeli da donesu zaključak o privatizaciji Hotelsko turističkog preduzeća “Boka” iz Herceg Novog koje je kupio biznismen Dragan Brković. Slovi za raskig te privatizacije su se stekli ali je Brković rekao da je spreman da gradi čim mu “država odveže ruke”.

U “Vektra Boku”, kako je objasnio, nije ulagano zbog problema oko restitucije, imovinskih i radničkih sporova. Restituciji u imovinske sporove morala je da riješi država i, kako je objašnjeno, stvori uslove za realizaciju investicije.

“Čim mi odvežete ruke radovi će početi. Ja sam izgradio pola Crne Gore, pa ću izgraditi i tri hotela”, rekao je Brković.

On je gotovo sat objašnjavao poslanicima u kakvom stanju je bilo preduzeće koje je kupio, na koje ostrukcije je nailazio u lokalnoj uravi, državi, ministastvima, Savjetu za privatizaciju, a rekao je da su se na njega “okomili” i nezavisni mediji u koje je on ulagao, naročito u zadnje dvije tri godine.

"Ja sam izgradio pola Crne Gore, pa ću izgraditi i tri hotela”: Brković, Foto: Zoran Đurić

“Ni Gebels u fašističkoj Njemačkoj nije pravio takve medijske harange”, rekao je Brković.

On je kazao i da “sve to nije problem” jer će istina prije ili kasnije izaći na vidjelo.

“Svaki kokot koji je prvi zakukurikao je završio u kotlu. Ako i ja tamo završim nema veze jer su se u kotlunašli i bolji od mene”, kazao je Brković dodajući da je izgradio Podgoricu, da su njegove najljepše i najprepoznatljivije zgrade,, da je zbog toga progonjen a da su nakon njega “konobari, kuvarice, advokati gradili i izgrađivali i niko oko tog anije pravio problem”.

“Ja sam poznat kao radnička majka”, izjavio je Brković

Predsjednik Komisije i poslanik Demokratskog fronta janko Vučinić mu je odgovorio da podatak da radnicima vektra Boke dguje sedam zarada govori koliko je taj podatak tačan.

Poslanici su izrazili očekivanje da će država stvoriti uslove Vektra Boki da konačno počne sa gradnjom u Herceg Novom.

Galerija

Bonus video: