Država štiti Brkovića, iako njegov posao propada

Poslanici su ocjenili da je neophodno naći način način da se isplati sedam zaostalih zarada zaposlenima, čiji su predstavnici prisustvovali sjednici
5 komentar(a)
Vektra, Foto: Zoran Đurić
Vektra, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.07.2013. 15:32h

Komisija za praćenje i kontrolu postupka privatizacije nije uspjela da donese zaključke u vezi trenutnog stanja i privatizacije u hotelsko turističkom preduzeću Vektra Boka, koje je u većinskom vlasništvu biznismena Dragana Brkovića.

Poslanici su ocjenili da je neophodno naći način način da se isplati sedam zaostalih zarada zaposlenima, čiji su predstavnici prisustvovali sjednici.

Predstavnik Vlade Branko Vujović, koji je u vrijeme privatizacije HTP Boka bio predsjednik Savjeta za privatizaciju, kazao je da je privatizacija sprovedena u skladu sa standardima te da je Vektra “u tom trenutku bila firma koja je mogla da ponudi najviše”.

Poslanici opozicije su tvrdili da je namjera države da zaštiti Brkovića te da su se odavno stekli uslovi da se taj ugovor raskine jer ni jedna obaveza iz njega nije realizovana. Takođe je rečeno da nije trebalo potpisivati aneks kojim se Brkoviću nepotrebno dala još jedna šansa jer je i tada bilo izvjesno da je njegov posao u svim segmentima propao.

Bonus video: