SNP: Slom ekonomske politike koju vodi vladajuća koalicija

"Da je u Crnoj Gori na vlasti bila SNP, nikada Crna Gora ne bi došla u ovakvo dužničko ropstvo"
5 komentar(a)
KAP, Foto: Anto Baković
KAP, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 02.07.2013. 17:52h

Aktiviranje državnih garancija izdatih za kredite KAP-u, predstavlja konačni slom ekonomske politike koju svih ovih godina vodi DPS-SDP koalicija, smatraju u SNP-u.

"Ono što nas u SNP-u u ovom trenutku najviše tangira je kako će se novonastala situacija odraziti na građane Crne Gore. Prioritet za SNP su najranjivije kategorije stanovništva. Isplata penzija, naknada iz sfere socijalne politike, zarade u zdravstvenom sistemu Crne Gore, prosvjetnim i ostalim javnim službama, su prioritet u odnosu na plate javnih funkcionera", navodi se u saopštenju koje potpisuje Goran Dašić, član Izvršnog odbora SNP-a.

Za SNP je satisfakcija što su Zaključcima o KAP-u zaštitili sve građane Crne Gore od plaćanja dodatnog iznosa od 51 milion eura ,a što je predlagala Vlada Crne Gore za raskid ugovora sa CEAC-om.

"Da je u Crnoj Gori na vlasti bila SNP, nikada Crna Gora ne bi došla u ovakvo dužničko ropstvo. Sa moralnog, političkog,ekonomskog i finansijskog aspekta, ova Vlada je pala, samo to neko treba da je obavijesti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: